• VNN en het Coronavirus. Ga naar vnn.nl/corona
  • Alert! In Nederland is hasj en wiet in omloop dat is vervuild met MDMB-4en-PINACA. Lees hier meer over de vervuilde cannabis.

Kliniek Vossenloo voor jongeren en volwassenen

Anoniem chatten

1) Vossenloo voor jongeren

Jongeren met een ernstig verslavingsprobleem kunnen terecht bij Vossenloo om hun leven weer een nieuwe wending te geven. De kliniek van VNN biedt een behandeling aan jongeren van 12 tot 23 jaar die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, gamen of gokken.

De jongerenafdeling heeft ruimte voor 30 mensen, maar je komt in een groep van maximaal 15 personen. Er zitten met name jongeren uit Friesland, Groningen en Drenthe, maar ook jongeren uit de rest van het land. Er zijn 2 afdelingen:

  • intensieve zorg waar je eerst gaat afkicken, dat duurt maximaal 4 weken
  • behandelafdeling waar je na een diagnose aan de slag gaat met de problemen; deze periode duurt maximaal 4 maanden.

Voorlichtingsbijeenkomst
Voordat je opgenomen wordt in één van onze verslavingsklinieken kun je eerst een voorlichtingsbijeenkomst bijwonen. Daar vertellen we je graag meer en kun je al je vragen stellen. Neem gerust contact op als je nog vragen hebt over een opname in een kliniek van VNN verslavingszorg.

Kliniek Vossenloo
Oosterbroek 1c
9761 TG Eelde
Telefoon 088 234 37 37

Je kunt je vraag ook stellen op het contactformulier Stel een vraag

Portret van Laura, jongerenkliniek Vossenloo

Filmpje van Laura, jongerenkliniek Vossenloo - 3.21 minuten

In VNN-kliniek Vossenloo verblijven jongeren die te kampen hebben met een verslaving (en soms ook andere psychische problemen). In de film vertelt Laura waarom ze werd opgenomen en hoe het dagelijks leven er in de verslavingskliniek uit ziet.

2) Kliniek Vossenloo voor volwassenen

In onze verslavingskliniek is de behandeling gericht op het stoppen van het gebruik en het aanpakken van alle bijkomende problemen. Dat kunnen problemen op lichamelijk, maar ook psychisch en sociaal gebied zijn.

Verslavingskliniek Vossenloo, Eelde
Voor volwassenen heeft Vossenloo 50 plekken. De kliniek bestaat uit een opname-afdeling waar je afkickt, een afdeling observatie & diagnostiek en een vervolgbehandelafdeling. De opname kan korter of langer duren, dat hangt af van de aard en ernst van je verslaving.
De totale verblijfsduur is nooit langer dan 6 maanden.

Patrick "Ik wil weten wat het leven te bieden heeft"

"Ik wil weten wat het leven te bieden heeft" “Ik was een berekenend straatschoffie toen ik hier een jaar geleden terechtkwam. Ik liet mij niets zeggen. Tegelijkertijd was ik er slecht aan toe: ik leefde voor de drugs, had ernstig ondergewicht, mijn gebit was stuk, ik was zwaar depressief. Ik leefde nog, maar het was op het randje.” Eén dag voor zijn afscheid van VNN-kliniek Vossenloo vertelt P...