Drugs laten testen

Anoniem chatten

Testen alleen op afspraak

Stuur een mail naar testservice@vnn.nl en je ontvangt de instructies om zelf een afspraak te kunnen plannen.

Zie verdere informatie op de pagina VNN en het coronavirus.

Vanwege de coronapandemie zijn er meer risico’s verbonden aan het gebruiken van drugs dan normaal. Daarom is het beter om je gebruik uit te stellen. Wil je alsnog op korte termijn drugs gaan gebruiken? Dan kun je je drugs laten testen. Een bezoek aan ons pand is enkel toegestaan als je geen klachten hebt, een mondkapje draagt en alleen komt.

Heb je algemene vragen over drugs, gebruik of verslaving? Dan kun je mailen naar info@vnn.nl of gebruik maken van de chatservice elke werkdag tussen 13.00-17.00 uur.

---

Testservice voor uitgaansdrugs

Het gebruik van drugs is nooit zonder risico. Je kunt aan de buitenkant van een pil, poeder of vloeistof niet zien wat de samenstelling of sterkte is. Het is daarom verstandig om het te laten testen voordat je het gebruikt. Dat kan na versoepeling van de coronamaatregelen in Groningen, Leeuwarden en AssenDe testservice is gratis. 

Gevaarlijke pillen
Regelmatig worden pillen op de markt gebracht met een verhoogd risico voor je gezondheid. Laat daarom altijd je pil testen. Daarnaast kun je de lijst met gevaarlijke pillen raadplegen. Deze lijst geeft goede actuele informatie maar is per definitie niet compleet. Met andere woorden: ook pillen die niet op de lijst voorkomen, kunnen extra risico’s met zich meebrengen.

Bekijk hier de lijst met gevaarlijke pillen of download de app Red Alert via de App Store of Google Play.

Testservice VNN

Filmpje testservice VNN - 1.41 minuten

Drugsgebruik is nooit zonder risico. Je kunt aan de buitenkant van een pil, poeder of vloeistof niet zien wat de samenstelling of sterkte is. Wil je toch gebruiken? Laat je drugs testen bij de testservice van VNN. In het filmpje zie je hoe dat werkt.

Welke uitgaansdrugs?

Je kunt bijna alle drugs bij de testservice laten testen (zoals XTC, cocaïne, speed, ketamine, LSD).
De volgende middelen kun je niet laten testen: alcohol, paddo's, medicijnen, hasj en wiet, anabolen, grondstoffen voor drugs.

Voorwaarden voor het testen

Bij de testservice testen we uitsluitend drugs voor consumenten. Dus niet voor dealers, ouders, familie of politie. Je blijft anoniem; we noteren uitsluitend gegevens over middelen, niet over personen.

Wat zijn de verdere voorwaarden voor het testen:
• maximaal 1 drugsmonster per keer
• maximum 1 gram poeder en 10 ml vloeistoffen
• geen grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor productie van drugs
Aan de testuitslag kun je geen rechten ontlenen. De tester, de VNN locatie en het laboratorium kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van het gebruik van welke drugs dan ook.

Waarom laat je je pil testen bij VNN?

Marlotte en David vertellen waarom ze hun pillen laten testen bij de testservice van VNN. David Wat laat je vandaag testen? “Ik laat vandaag een XTC-pil testen. Die heb ik via via gekregen maar ik wil zeker weten dat het geen gevaarlijke pil is.” Waarom laat je je pil testen? “Ik heb van mijn vrienden gehoord dat VNN een pillentestservice heeft. En toen dacht ik: “Dan laat ik mijn pil ...

Poeders, capsules en vloeistoffen

Om precies na te gaan welke stoffen erin een pil, poeder, capsule of vloeistof zitten en in welke hoeveelheid, sturen we deze drugs door naar het laboratorium. Van poeders hebben we iets minder dan 150 mg nodig voor een analyse in het laboratorium; van vloeistoffen tussen de 2 en 5 milliliter. Pillen moeten heel en onbeschadigd worden ingeleverd. De drugs die we voor je opsturen naar het lab krijg je niet retour.

Uitslag van het laboratorium

Na een week kun je bellen voor de uitslag. Je krijgt dan de volledige laboratoriumuitslag.

LSD testen?

Er zijn 2 verschillende opties om LSD-zegels te testen:

  • De kwalitatieve analysevoor als je wil weten of de zegel wel of geen LSD bevat. 
  • De kwantitatieve analyse, voor het vaststellen van de hoeveelheid LSD in een zegel. Een kwantitatieve analyse is kostbaar en kan maar beperkt worden uitgevoerd. Neem daarom tevoren contact op met de testservice voor overleg.

Meer informatie?

Heb je een of meerdere uitgaansdrugs die je wilt laten testen of heb je eerst nog vragen? Check hier dan de adressen van onze testservice.