Aanmelden voor hulp

Anoniem chatten

Om je hulp te kunnen bieden heeft VNN een verwijzing van je huisarts nodig. Dan vergoedt je zorgverzekeraar de behandeling.

Heb je een verwijsbrief van de huisarts meegekregen? Neem dan contact op met ons via het contactformulier (zie hieronder). 

Let op: je kunt je alleen bij ons aanmelden als je in Groningen, Drenthe of Friesland woont!

Heeft je huisarts de verwijsbrief direct aan VNN gestuurd, dan neemt VNN contact met je op voor het maken van een afspraak. Mogelijk heb je dan wel een zogeheten 'patiëntenbericht' van je huisarts ontvangen. Hierop kun je ook lezen dat VNN contact met je op zal nemen.
Wil je weten óf en hoe lang er een wachttijd is voor hulp, kijk dan bij de wachtlijst van VNN

Wil je je graag aanmelden bij VNN maar vind je het moeilijk om naar je eigen huisarts te stappen voor een verwijzing? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 234 34 34. Dan zoeken we samen naar een oplossing! 

Contactformulier

Hoe werkt de aanmelding bij VNN

  1. Contact opnemen
  2. One-off consultation
  3. Sign up for help
  4. VNN calls you to agree on a date for the intake interview
  5. Intake interview at a VNN location
  6. Start treatment

Kosten en verzekering

De kosten voor behandeling bij VNN zijn wettelijk vastgelegd. De tarieven van VNN zijn gebaseerd op wettelijk vastgestelde tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit. De intake en behandeling wordt vergoed door de basisverzekering.
Je moet wel je eigen risico betalen.

Lees meer over de kosten en verzekering

Wachtlijst

De wachtlijst voor de poliklinische zorg van VNN wordt maandelijks geactualiseerd. De wachttijden van eventuele andere spreekuurlocaties in de regio zijn gelijk aan die van de locatie die afspraken plant voor dat betreffende spreekuur. 
Er is onderscheid tussen de wachttijden voor de specialistische en basis GGZ.

Zie de wachtlijst van VNN

De intakegesprek

Na de verwijzing van de huisarts en je aanmelding, vindt zo snel mogelijk het eerste gesprek plaats, de zogeheten intake. De intake vindt plaats op een locatie van VNN die het dichtst bij jou in de buurt is. Je mag iemand, zoals je partner, familielid of vriend, meenemen.

Lees meer over het intakegesprek