Info voor kinderen van

Anoniem chatten

Heeft je ouder een probleem? Je staat er niet alleen voor

Het kan ontzettend moeilijk zijn voor kinderen om met volwassenen te leven die (te) veel drinken, gebruiken of op een andere manier verslaafd zijn. Het kan gaan om je ouders, maar ook om een broer, zus of ander persoon die in huis leeft met jou. Wat jou misschien opvalt is gek gedrag: wankelen, omvallen, snel uit de slof schieten, vergeten te eten, moeite met duidelijk praten, of misschien heel andere dingen. Voor iedereen kan het anders zijn. Voor jou en andere kinderen is het erg onprettig. 

Het allerbeste dat je kunt doen, is hulp vragen aan experts van VNN en niet proberen zelf het probleem op te lossen. Dat is niet gemakkelijk voor jou of degene om wie het gaat, dat begrijpen we. Maar doorgaan zonder hulp kan nog lastiger zijn. Wij staan klaar om jou en je familie te helpen. 

Twijfel je nog over of je hulp moet inschakelen? Praat er dan over met:

  • een mentor of leraar met wie je goed kunt opschieten
  • de ouders van een vriendin of vriend
  • de chatservice van VNN

Als je wel zeker bent dat je iemand nodig hebt, zoek dan hulp bij:

De huisarts en alle professionele behandelaars van VNN houden jouw verhaal geheim en zullen je vraag of verhaal met niemand delen als je dat niet wil.

Heb je nog vragen?

Je kunt altijd bij ons terecht voor meer informatie of persoonlijke vragen. Neem gerust contact op. Je kunt je vragen ook via de chat stellen.

Interview gespreksleider DoePraatgroep

Wanda Krzeminski, preventiewerker VNN

Wat gebeurt er nou precies in een gespreksgroep voor kinderen en jongeren? Vinden deelnemers zo’n gespreksgroep in het begin spannend? Wanda Krzeminski is één van de gespreksleiders. Zij geeft op dit moment de DoePraatgroep voor kinderen tussen 8-12 jaar. “We luisteren naar elkaar. Simpelweg luisteren.” Het draait om de kinderen “Bij de start van de gespreksgroep merk ik wel eens dat kinderen ...