Info voor kinderen van

Anoniem chatten

Heeft je vader of moeder een probleem? Je staat er niet alleen voor

Het kan ontzettend moeilijk zijn voor kinderen om met volwassenen te leven die (te) veel drinken, gebruiken of op een andere manier verslaafd zijn. Dit geldt ook voor volwassenen met ouders met een verslaving. Het kan gaan om je ouders, maar ook om een broer, zus of ander persoon die in huis leeft met jou. Wat jou misschien opvalt is gek gedrag: wankelen, omvallen, snel uit de slof schieten, vergeten te eten, moeite met duidelijk praten, of misschien heel andere dingen. Voor iedereen kan het anders zijn. 

Het beste dat je kunt doen, is hulp vragen aan experts van VNN en niet proberen zelf het probleem op te lossen. Dat is niet gemakkelijk voor jou of degene om wie het gaat, dat begrijpen we. Maar doorgaan zonder hulp kan nog lastiger zijn. Wij staan klaar om jou en je familie te helpen. 

Tijd voor jouw verhaal

Twijfel je nog over of je hulp moet inschakelen? Praat er dan over met:

  • een mentor of leraar met wie je goed kunt opschieten
  • de ouders van een vriendin of vriend
  • de chatservice van VNN

Of bekijk eens wat onze gespreksgroepen en trainingen doen:

 

Hoe help je kinderen van ouders met een verslaving?

Marijke Limburg en Erna Zijlstra zijn KOV medewerkers bij VNN. KOV staat voor 'kinderen van ouders met een verslaving'. In deze video vertellen Marijke en Erna hoe VNN deze doelgroep helpt.

Als je wel zeker bent dat je iemand nodig hebt, zoek dan hulp bij:

De huisarts en alle professionele behandelaars van VNN houden jouw verhaal geheim en zullen je vraag of verhaal met niemand delen als je dat niet wil.

Heb je nog vragen?

Je kunt altijd bij ons terecht voor meer informatie of persoonlijke vragen. Neem gerust contact op. Je kunt je vragen ook via de chat stellen.