Intensieve Behandeling

Anoniem chatten

Intensieve Behandeling bij kliniek Vossenloo

• Zelfhulpgroep
• Met lotgenoten werken aan je herstel
• Van inzicht naar gedragsverandering

Aan de hand van een uitgebreid programma werk je samen aan herstel. Twee vaste mentoren begeleiden jou en anderen in een kleine mentorgroep. Je legt de basis voor gedragsverandering en een leven zonder verslavingsproblematiek.

Video: VIDEO: Intensieve Behandeling bij Vossenloo

Intensieve Behandeling bij kliniek Vossenloo. Via het zelfhulpprincipe werk je samen met lotgenoten in een groep aan je herstel. Voor een ander leven, zonder verslavingsproblematiek. Intensieve Behandeling kliniek Vossenloo. Via het zelfhulpprincipe werk je samen met lotgenoten in een groep aan je herstel. Voor een ander leven, zonder verslavingsproblematiek.

Bewust werken aan herstel

Heb je te maken met een verslaving en lukt het je maar niet om daarmee af te rekenen? Kom dan naar de Intensieve Behandeling. Daar kun je deelnemen aan een zelfhulpgroep die ondersteunt, stimuleert en confronteert. Dat jij kiest voor een opname, is een belangrijke stap in het doorbreken van je verslavingspatronen. Het betekent dat je bewust werkt aan herstel. 

Onze medewerkers en cliënten weten alles van verslaving en de problemen die het kan veroorzaken. Samen proberen we de behandeling zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij wat jij nodig hebt. Veel mensen met een verslaving zijn je voorgegaan en zijn geslaagd in hun missie: een leven vrij van verslavingsproblemen

'Hier helpt alleen eerlijkheid je verder'

INTENSIEVE BEHANDELING: het verhaal van MariaDe Intensieve Behandeling was voor Maria als een eindeloze spiegelgang. Ze voelde zich continu geconfronteerd met haar eigen gedrag. “Ik had zware therapieën: EMDR, PMT en systeemtherapie en was volledig ontwricht van mijn gevoel. Dankzij IB ben ik weer terug in mijn lijf en in sync met mijn emoties. Het was een keiharde strijd, maar ik heb mijn leven t...

Hoe ziet een dag op deze afdeling eruit? 

Aan de hand van een uitgebreid programma doorloop je de dagen op de Intensieve Behandeling. Samen met je groepsgenoten werk je aan jouw herstel. Dit doe je door middel van het volgen van verschillende modules, leerervaringen en het doorbreken van oude patronen. De groep staat centraal binnen onze afdeling, samen moeten jullie het doen! 

Wat kan ik van de opname verwachten? 

We richten ons in eerste instantie op gedrag, inzicht en uiteindelijk gedragsverandering. Psycho educatie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, systeemtherapie, psychomotorische therapie, sociaal juridische hulpverlening en rehabilitatie zijn belangrijke onderdelen binnen je behandeling. Je wordt ingedeeld in een mentorgroep, dat wil zeggen een sub groepje cliënten en twee vaste medewerkers die jouw mentoren zijn. Aan de hand van door jou gestelde doelen doorloop je je behandeling en leg je het fundament voor een clean leven.

Kenmerken intensieve behandeling

  • Je werkt samen aan je herstel
  • Therapieën en hulp op maat voor jou
  • Groepsmomenten zijn belangrijk
  • Weer in contact komen met je omgeving

Wat gebeurt er na mijn opname? 

Samen met je mentoren en je verwijzer kijken we tijdens de behandeling naar een voor jou zo gunstig mogelijk na traject. Dit kan begeleid of beschermd wonen zijn, wellicht wil je verhuizen of juist verder in je huidige woning ondersteund met ambulante hulp. Is er een wachtlijst? Over eventuele wachtlijsten kan van tevoren nooit een uitspraak worden gedaan. 

Hoe kan ik me aanmelden? 

Aanmelden gaat altijd via je verwijzer. Deze kan contact opnemen met kliniek Vossenloo via het Centraal Bureau voor Aanmeldingen van VNN: 088 234 37 37

'Een plek waar je jezelf leert zijn'

INTENSIEVE BEHANDELING: het verhaal van RogierMakkelijk was het zeker niet. De Intensieve Behandeling op Vossenloo heeft Rogier heel hard uit zijn comfort zone gerukt. “Met de ambulante zorg werd ik niet beter, ik kwam niet verder. De aanpak op IB heeft gewerkt. Pas nu ik terug kijk, zie ik hoezeer ik ben veranderd. Daar ben ik heel trots op.”Met een zak Skittles en een weekendtas kwam Rogier vori...