Nooit meer roken

Anoniem chatten

Stoppen met roken met onze hulp

Vind je het moeilijk om te stoppen met roken? Heb je al meerdere pogingen gedaan maar lukt het je simpelweg niet? Je bent niet de enige. Nooit meer roken is voor veel mensen lastig. En met alleen nicotinepleisters kom je er vaak niet. Het wordt makkelijker wanneer je met iemand praat die je begrijpt en beschikt over professionele kennis en ervaring op dit gebied. 

Steuntje in de rug - hulp bij stoppen met roken

VNN biedt je dit steuntje in de rug. Je krijgt een aantal gesprekken met een behandelaar van VNN. De hoeveelheid gesprekken hangt af van je vraag en problematiek. In overleg met de behandelaar bepaal je je behandeling. Gedurende de behandeling wordt er gewerkt met een trainingsboek met onder andere praktische adviezen voor het onder controle houden van je gebruik en tips voor moeilijke situaties. Ook leer je je momenten van ‘trek’ herkennen; met onze hulp leer je om beter met deze momenten om te gaan. Gesprekken worden eventueel ondersteund met medicatie en nicotinepleisters.

Individueel of in groepsvorm
De gesprekken kunnen individueel of in groepsvorm plaatsvinden (afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur; je kunt baat hebben bij het delen met en leren van anderen). Als je het wilt, kan je partner of familielid bij bepaalde gesprekken aanwezig zijn.

Lees meer in de folder 'Stoppen met roken'

Online behandeling mogelijk
Je kunt je programma desgewenst ook deels online volgen. Je krijgt dan toegang tot ons online behandelprogramma met onder andere online oefeningen.

(VNN biedt geen acupunctuur)

VNN is ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Nooit een rokershoestje. Wel een hartinfarct

Arend Jan Talens

Arend Jan werkt al 15 jaar als systeemtherapeut in de verslavingszorg. Elke dag voert hij gesprekken met mensen die worstelen met verslaving. Ziet hij wat het met hun omgeving doet. Tussen die gesprekken door knijpt hij er af en toe tussen uit voor een pauze. Want, Arend Jan heeft zélf ook een verslaving. Hij rookt al 35 jaar. Tot Koningsdag 2017. Toen ging het licht uit. “Als ik had gerookt wa...

Waarom nooit meer roken?

De lichamelijke gevolgen van roken zijn ernstig. Naast kans op longkanker heb je eerder kans om andere vormen van kanker te krijgen, meer kans op hart- en vaatziekten, COPD en worden bijna alle organen aangetast. Roken is bovendien ook schadelijk voor de gezondheid van mensen in je omgeving. Maar nooit meer roken levert niet alleen voordelen voor de gezondheid op. Overige voordelen van stoppen met roken zijn:

 • je voelt je fitter
 • je proeft en ruikt beter
 • je bespaart geldje
 • geniet meer van je eten
 • je hoeft niet meer in weer en wind buiten te roken

  Zwanger of word je binnenkort geopereerd?

  Wil je zwanger worden, ben je zwanger of word je binnenkort geopereerd? Dan is dat een extra reden om te stoppen met roken. Ook dan biedt VNN een steuntje in de rug! 

  Roken tijdens de zwangerschap brengt risico's (voor de gezondheid) met zich mee. Roken:

  • verlaagt het geboortegewicht van het kind
  • geeft een grotere kans op een miskraam
  • verhoogt de kans op wiegendood
  • vergroot de kans op diabetes op volwassen leeftijd

  Hoe werkt de aanmelding bij VNN

  1. Contact opnemen
  2. One-off consultation
  3. Sign up for help
  4. VNN calls you to agree on a date for the intake interview
  5. Intake interview at a VNN location
  6. Start treatment

  VNN draagt bij aan een Rookvrije Generatie

  De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, het Longfonds en een toenemend aantal partners van de Alliantie Nederland Rookvrij waaronder VNN. De Rookvrije Generatie zet zich in voor een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen sigarettenrook en de verleiding om te gaan roken.

  VNN-webinar 'Rookvrij zonder gedoe'
  Steeds meer bedrijven heffen hun interne rookruimtes op en krijgt een gezonde levensstijl van medewerkers de prioriteit. Om professionals handvatten aan te reiken hoe je een organisatie of bedrijf rookvrij kunt maken, organiseerde VNN een webinar 'Rookvrij zonder gedoe'. Zie verder bij Op weg naar de Rookvrije Generatie

  Stoppen met roken bij VNN

  De ervaring van Richard

  “De confrontatie in een groep maakte mijn motivatie sterker” Richard deed mee aan de training 'Stoppen met roken' bij VNN in Assen. Vanaf dag 1 heeft hij geen sigaret meer aangeraakt. “Dat het medecursisten niet of niet meteen lukte om niet meer te roken, deed mijn motivatie gek genoeg toenemen. Door het goede voorbeeld te geven, hoopte ik hen ook te helpen. Voor mij persoonlijk werkte de confr...