Forensische zorg

Anoniem chatten

Forensische zorg

Mensen die in aanraking komen met politie en justitie, kunnen een psychiatrische of psychische stoornis hebben. Voor de veiligheid van de samenleving is het van belang dat zij een passende behandeling krijgen en ook de noodzakelijke beveiliging. Forensische zorg is geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en verstandelijk gehandicaptenzorg dat onderdeel is van een (voorwaardelijke) straf of maatregel. Forensische zorg wordt meestal door de rechter opgelegd als onderdeel van een straf en/of maatregel waarbij er een strafbaar feit is gepleegd. Forensische zorg is onderdeel van twee werelden: die van het strafrecht en die van de zorg.

Zie ook de informatie over het Forensisch Innovatienetwerk Noord-Nederland (FINN) bij Samenwerkingspartners van VNN.

Bij VNN worden forensische cliënten o.a. verwelkomd in kliniek De Ekenwaard in Beilen. Ook hebben we forensische poliklinieken in Groningen, Leeuwarden en Assen. Hier gaan cliënten heen die niet worden opgenomen, maar na de therapie weer naar huis gaan.   

De forensische polikliniek: de animatie

De forensische polikliniek van VNN is net iets anders dan de andere poliklinieken. Als je hier een behandeling krijgt, betekent het dat je in aanraking bent gekomen met politie en justitie. De rechter verplicht je om in behandeling te gaan voor je verslaving. Dit noemen we een behandelverplichting. Je reclasseringswerker heeft je aangemeld bij ons. Bij onze forensische polikliniek werkt ee...