Gespreksgroepen voor ouders (24+)

Anoniem chatten

Praat eens met een ander

Je volwassen kind heeft een verslaving en is afhankelijk geworden van bepaalde drugs, alcohol, gokken, gamen of ander gebruik. Je hebt als ouder zorgen over de gezondheid en toekomst van je kind of last van het negatieve gedrag van je kind. 

Inhoud gespreksgroepen

VNN biedt gespreksgroepen voor ouders, verzorgers of andere directe naasten. In de gespreksgroepen is aandacht voor: 

- bepalen van je houding, leren accepteren van de zelfstandigheid van het kind, grenzen stellen, loyaal blijven en loslaten, omgaan met andere kinderen, communicatie en emotie
- inzicht krijgen in verslaving en verslavingspatronen
- contact met lotgenoten (doorbreken van schaamte en isolement)
- informatie over de verschillende soorten drugs en alcohol


De groep is bedoeld voor ouders met een kind in de leeftijd van 24 jaar en ouder. Voor ouders met een kind van 23 jaar en jonger is er een aparte gespreksgroep. 

Open gespreksgroepen

Deelname aan een gespreksgroep is kosteloos en vrijblijvend. De groep loopt het hele jaar door: instromen is op elk moment mogelijk en je kunt per bijeenkomst beslissen om wel of niet aan te sluiten.

De groep wordt geleid door hulpverleners van VNN. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met je gegevens.

Locatie en tijd

Je bent van harte welkom in:

  • Groningen: donderdagavond (om de 3 weken), van 18.00 tot 19.45 uur, Laan Corpus den Hoorn 102 in Groningen
  • Winschoten: om de 3 weken op de dinsdagavond, van 17.30 - 19.30 uur, Meester D.U. Stikkerlaan 1 in Winschoten. Naast ouders zijn ook  partners en volwassen kinderen van een ouder met een verslaving welkom in deze groep. 
  • Hoogeveen: om de 3 weken op de maandagavond, van 17.30 - 19.30 uur, Amshoffweg 3 in Hoogeveen. Naast ouders zijn ook  partners en volwassen kinderen van een ouder met een verslaving welkom in deze groep. 
  • Emmen: elke 1e dinsdag van de maand, van 17.30 - 19.30 uur, Boermarkeweg 46a in Emmen. Naast ouders zijn ook  partners en kinderen van een ouder met een verslaving welkom in deze groep. 
  • Leeuwarden: elke 1e dinsdag van de maand, van 18.30 tot 20.30 uur, Oostergoweg 6 in Leeuwarden (geen onderscheid  in leeftijd van de kinderen)
  • Drachten: elke laatste dinsdag van de maand van 18.30 tot 20.30 uur, Zonnedauw 2a in Drachten (geen onderscheid in leeftijd van de kinderen)

Vragen over onze gespreksgroepen of meteen aanmelden?

Bel 088 234 34 34 of vul onderstaand formulier in.

Gespreksgroep voor ouders

Naam