Praktische informatie

Anoniem chatten

Erkennen dat je een probleem hebt en dat je daar hulp bij kan gebruiken is de eerste stap naar een beter leven. Het kan best spannend zijn om zorg te zoeken, daarom zetten wij even een paar praktische zaken voor je op een rij. 

Hoe kan ik me aanmelden bij VNN?
Help je hulp nodig? Meld je dan aan voor hulp via ons aanmeldformulier. Na ontvangst van het formulier neemt VNN contact met je op voor een intakegesprek.

Lees hier meer over aanmelden.

Verwijzing van de huisarts
Om in aanmerking te komen voor behandeling, heeft VNN een verwijzing van je huisarts nodig. Heb je een verwijsbrief van de huisarts meegekregen? Meld je direct aan voor hulp via ons aanmeldformulier. Heeft je huisarts de verwijsbrief direct aan VNN gestuurd, dan neemt VNN contact met je op voor het maken van een afspraak. Mogelijk heb je een zogeheten 'patiëntenbericht' van je huisarts ontvangen. Ook in dit geval nemen we contact met je op.

Lees hier meer over verwijzingen

Wachttijden
Net als bij andere zorginstellingen, heeft VNN enige wachttijd voor je behandeld kunt worden. In een handig overzicht staan de wachttijden van de locaties waar VNN poliklinische zorg levert. Alleen de wachttijden van de hoofdlocaties zijn weergegeven. Voor de actuele wachttijd van de kleinere locaties kan je contact opnemen met de betreffende locatie. 

Lees hier meer over de wachttijden

Kosten en verzekering
Over het algemeen worden de kosten voor behandeling bij ons vergoed. Door wie dit gedaan wordt (de verzekering, of de gemeente bijvoorbeeld) hangt af van je situatie. 

Lees hier meer over de kosten.

Ben je cliënt bij ons en heb je klachten?
Het kan voorkomen dat je ontevreden bent over je behandeling, of  hoe er met je wordt omgegaan. Het is in dat geval goed dat je hierover praat met de persoon waar de klacht over gaat, of met de leidinggevende van die persoon. Wil je een klacht indienen?

Lees dan hier meer over onze klachtenprocedure.

Altijd in de buurt

Zoek je een adres voor informatie, hulpverlening of een kliniek? Kijk dan voor adressen van VNN op de overzichtslijst. VNN heeft locaties in Friesland, Groningen en Drenthe.

Neem contact op

088 - 234 34 34