Pop-uppoli Stoppen met Roken

Anoniem chatten

De pop-uppoli van VNN: ook stoppen met roken?

Veel mensen proberen het, niet iedereen lukt het. Zeker niet in één keer. Mensen doen gemiddeld 7 stoppogingen voordat zij voorgoed gedag zeggen tegen sigaretten.

VNN biedt een steuntje in de rug met de gratis pop-uppoli. Stoppen-met-roken-experts helpen je door middel van training, motivatie en ondersteuning in groepsverband. Er zijn 6 bijeenkomsten van twee uur. De kracht van de groep is de positieve aanpak en onderlinge support.

Oplossingsgericht en aandacht voor leefstijl

De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundigen van VNN. Je leert meer over wat verslaving eigenlijk is en hoe het werkt. Ook leer je de momenten herkennen waarop je zin krijgt in een sigaret, dat noemen we ‘trek’. Ook krijg je praktische en oplossingsgerichte tips over wat je dan het beste kunt doen.

Naast het stoppen met roken is er ook aandacht voor voeding en bewegen. Want stoppen met roken begint bij een gezonde leefstijl! Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komen ook aan bod. Juist nu is het belangrijk om te stoppen. Rokers hebben namelijk waarschijnlijk een grotere kans om het coronavirus te krijgen en hebben daardoor meer kans op een ernstig verloop van de ziekte.

Locaties en data

Winsum

Adres: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951 BS Winsum.

Data: 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober, 4 november.                 

Tijd: 18.00 tot 20:00 uur

Hoogezand-Sappemeer (inwoners van gemeente Midden-Groningen)

Adres: Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer, Erasmusweg 137, 9602 AD Hoogezand.

Data: 30 augustus, 13, 20 en 27 september en 4 oktober. 

Tijd: 18.00 tot 20.00 uur

Aanmelding

Je kunt je aanmelden op het volgende email adres: pop-uppoli@vnn.nl

Wanneer je niet op de vastgestelde data kunt, neem dan alsnog contact met ons op, dan kunnen we samen naar andere mogelijkheden zoeken.  

Stoptober pop-up poli's
Ook dit jaar zullen we tijdens Stoptober weer een aantal extra pop-up poli’s organiseren. De data en locaties worden hier binnenkort bekend gemaakt.

Coronamaatregelen
Onze maatregelen in het kader van het coronavirus zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. Kijk voor meer informatie op vnn.nl/corona

VNN is ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken (een lijst van gekwalificeerde stoppen-met-roken-begeleiders).