Pop-uppoli Stoppen met Roken

Anoniem chatten

De pop-uppoli van VNN: samen stoppen met roken

Stoppen met roken kan erg moeilijk zijn, maar de juiste begeleiding en aanmoediging kan het verschil maken! VNN biedt daarom een steuntje in de rug met gratis pop-uppoli. Stoppen-met-roken-experts helpen je door middel van training, motivatie en ondersteuning in groepsverband. Er zijn 6 bijeenkomsten van twee uur. Kenmerkend is de positieve aanpak en onderlinge support.

De kracht van de groep

Het kan enorm schelen als je weet dat je niet de enige bent die een pittige uitdaging aangaat. Dat is zo mooi aan de pop-uppoli’s van VNN. De uitdaging wordt echt samen aangegaan. Als groep leer je niet alleen van de begeleiding, maar ook van elkaars ervaringen. Doordat je het samen doet, kan je elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren.

Leren over verslaving en leefstijl

De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundige coaches van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving is en hoe het werkt. Er is ook aandacht voor gezonde leefstijl. Deze informatie wordt vervolgens omgezet in praktische tips. Wat kan je bijvoorbeeld het beste doen als je trek krijgt in een sigaret, en waarom werkt dat? Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komen ook aan bod. Het is de moeite waard om samen de schouders eronder te zetten!

Ervaringen deelnemers

Deelnemers van de vorige pop-uppoli’s vonden het fijn om in een groep te stoppen met roken. Citaat van een deelnemer: “Als ik het alleen had moeten doen, was ik allang weer gaan roken”. Ook vonden veel mensen de bijgebrachte kennis over verslaving heel waardevol. De luchtige sfeer werd ook gewaardeerd.

Locaties en data

Elk najaar hebben wij rondom Stoptober een aantal pop-uppoli's gepland op verschillende locaties in Groningen, Drenthe en Friesland. De data worden binnenkort bekend gemaakt. 

Aanmelding

Je kunt je aanmelden op het volgende emailadres.pop-uppoli@vnn.nl. Heb je vragen? Bel dan naar 088 234 34 34.

VNN is ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken(een lijst van gekwalificeerde stoppen-met-roken-begeleiders).