Gespreksgroep voor volwassen kinderen

Anoniem chatten

Ben je volwassen en worstel je als zoon of dochter met het negatieve gedrag van je vader of moeder met een verslaving? Kom dan naar de gespreksgroep van VNN. 

Inhoud gespreksgroepen

In de gespreksgroep is aandacht voor:

  • inzicht krijgen in verslaving en verslavingspatronen
  • contact met lotgenoten (doorbreken schaamte en isolement)
  • delen van ervaringen en manieren om hier mee om te gaan (motiveren, grenzen stellen)

Deelname aan een gespreksgroep is kosteloos en vrijblijvend. De groep loopt het hele jaar door: instromen is op elk moment mogelijk en je kunt per bijeenkomst beslissen om wel of niet aan te sluiten.

De groep wordt geleid door hulpverleners van VNN. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met je gegevens.

'In de groep weet iedereen hoe het voelt'

Het verhaal van 2 dochters

“Als we íets geleerd hebben, dan is het wel dat voor een verslaafde de verslaving áltijd op de eerste plaats komt. Dat is als dochter heel pijnlijk om je te realiseren, maar wel belangrijk. Je móet grenzen trekken.” Het was hun moeder zelf die hen op het bestaan wees van de VNN-gespreksgroep voor volwassen kinderen van verslaafde ouders. Niet zo gek, vinden Marieke (31) en Susan (30): hun moede...

Locatie en tijd gespreksgroepen

Groningen
om de 3 weken op de donderdagavond, van 18.00 - 19.45 uur, Laan Corpus den Hoorn 102 in Groningen. 

Winschoten
om de 3 weken op de dinsdagavond, van 17.30 - 19.30 uur, Meester D.U. Stikkerlaan 1 in Winschoten. Naast kinderen zijn ook partners van iemand met een verslaving welkom in deze groep. 

Hoogeveen  om de 3 weken op de maandagavond, van 17.30 - 19.30 uur, Amshoffweg 3 in Hoogeveen. Naast kinderen zijn ook  partners en ouders van iemand met een verslaving welkom in deze groep. 

Emmen
elke 1e dinsdag van de maand van 17.30 - 19.30 uur, Parallelweg 36 in Emmen. Naast kinderen zijn ook partners en ouders van iemand met een verslaving welkom in deze groep. 

Aanmeldformulier gespreksgroep voor volwassen kinderen

Naam