Cocaïne (coke)

Anoniem chatten

Cocaïne (cocaïnehydrochloride), ook wel coke genoemd, is een drug die vooral gesnoven wordt. De rookbare vorm wordt 'basecoke' genoemd.

Hoe ziet cocaïne eruit?

Cocaïne ziet eruit als een witte kristalachtige poeder. De zogenaamde 'basecoke' is een wit of geel brokje.
Hoe werkt het?
Cocaïne heeft invloed op een aantal stofjes in de hersenen waardoor je je lekkerder voelt, je adrenalinepeil hoger wordt en je meer energie krijgt. Cocaïne heeft minder invloed op je stemming dan XTC.

Als je cocaïne snuift werkt het in ongeveer 30 minuten. Als je het rookt of spuit heeft het zelfs maar enkele minuten nodig om te werken. Dit is meteen de reden waarom je snel behoefte hebt aan meer en het gebruik zeer verslavend kan worden.

Wat voor gevoel geeft cocaïne (coke/sos)?

Cocaïne geeft een opgewekt, energiek en vrolijk gevoel. Het is een oppeppende drug die je je zelfverzekerder laat voelen. Ook voel je je minder vermoeid en heb je minder eetlust. Je bent helder in je hoofd en hebt zin om dingen te gaan doen.

Bij een lage dosis kan het ook seksueel stimulerend zijn.

Wat zijn de risico's?

  • Hartkloppingen en negatief effect op hart en bloedvaten
  • Afvallen en uiteindelijk uitputting
  • Slaapstoornissen
  • Bij snuiven: bloedneus, ontstoken neusslijmvlies en chronische verkoudheid
  • Na langdurig en hevig gebruik, ook bij kleine hoeveelheden: psychische effecten zoals verwardheid, achterdocht, agressiviteit en op den duur ook depressieve klachten

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over cocaïne op drugsinfo.nl.

Wil je toch drugs gebruiken? Laat dan je pillen of poeder testen bij de testservice van VNN. Daar krijg je ook antwoord van een deskundige als je vragen hebt over cocaïne.