Adviesgesprek met VNN

Anoniem chatten

Adviesgesprekken bij VNN

VNN biedt gratis en anoniem adviesgesprekken aan. De gesprekken zijn vrijblijvend en je hebt geen verwijzing van een huisarts nodig. Op deze manier kan je in contact komen met medewerkers van VNN die verstand hebben van middelengebruik, verslaving, en de vele vragen die daarmee gepaard kunnen gaan. Ze zijn erop ingesteld om te luisteren en advies te geven. Allemaal zonder te oordelen en zonder je te pushen om in behandeling te gaan. Je mag zelf bepalen welke vragen je wilt stellen, wat je wilt delen en wat je doet met het advies.
 

Hoe werkt het?

Je belt naar 088 2343434. Je krijgt dan meteen iemand aan de lijn of je wordt later teruggebeld. Je kan ook mailen naar info@vnn.nl om een belafspraak te maken. Je gegevens worden niet bijgehouden en met niemand gedeeld. Je hoeft ook je naam niet te geven als je dat niet fijn vindt.

Video: hoe werkt een adviesgesprek bij VNN?

VNN heeft experts in dienst die veel weten over alcohol, drugs, roken, gamen, gokken en social media en goed weten hoe je daarmee om kunt gaan. Deze experts hebben verschillende achtergronden qua opleiding, zijn altijd minimaal hbo-geschoold en hebben veel mensen geholpen met dezelfde vragen als jij. Gratis, anoniem en vrijblijvend kan jij met ze in gesprek komen. Dat heet een adviesgesprek.In dez...

Voor jongeren

De VNN medewerkers hebben al vele jongeren geholpen met hun vragen. Ze kijken niet op van vragen over drugs, zorgen over te veel gebruiken, groepsdruk en meer. Je hoeft niet verslaafd te zijn om te bellen. Een adviesgesprek is ook voor jou bedoeld als je gewoon benieuwd bent naar informatie of bezorgd bent over jezelf of  je vrienden. 

Als je wilt, kan je ook een afspraak maken met een jongerenwerker van VNN. Die kan naar je toekomen om met je mee te denken. Je hoeft het niet alleen op te lossen.
 

Voor naasten

Als je ouders, je kinderen of je vrienden verslaafd zijn, kan dat ontzettend zwaar voor jou zijn. De adviesgesprekken van VNN zijn er daarom ook voor mensen zich zorgen maken om het gebruik van een naaste. Je kan tips krijgen over hoe je zelf goed met de situatie om kunt gaan. Misschien kan je zelfs wel meer hulp gebruiken om te zorgen dat het goed met jou blijft gaan, zoals een steungroep voor naasten? Of misschien wil je gewoon iets beter begrijpen hoe een verslaving bij iemand werkt? Je kunt het er vrijblijvend over hebben.

Lees ook de ervaringen van Victor en zijn ouders met een adviesgesprek bij VNN. 

ADHD, depressief, en drugsgebruik: er moest iets veranderen

Iedereen, vanuit elke hoek van de samenleving, kan VNN bellen voor advies. Een dergelijk adviesgesprek is kosteloos en mag anoniem. Preventiemedewerker Nathaly de Wind vertelt over haar ervaringen. “Preventie, goedendag met Nathaly.” Zo neem ik meestal mijn telefoon op. Ook vanmorgen, waarna ik overvallen werd door een vrouwelijke spraakwaterval. “Hoi, ik heb je telefoonnummer van mijn moeder g...