Hulp & ondersteuning

Anoniem chatten

Laagdrempelige hulp

Als je graag wat aan je issues met bepaalde middelen of gedrag (en eventueel andere psychische klachten) wilt doen, kun je hulp zoeken. VNN is er voor je, of het nu gaat om voorlichting, een adviesgesprek, of behandeling. Hieronder leggen we uit welke soorten ondersteuning wij bieden. 

Zelfhulpgroepen

Zo kun je gebruikmaken van een zelfhulpgroep. Er zijn in Nederland veel verschillende zelfhulpgroepen waar je heen kan met eigen problemen, maar ook als naaste van iemand met een verslaving. Een zelfhulpgroep is een groep mensen die tegen vergelijkbare dingen aanlopen. De herkenning van de problemen, bij verslaving of andere psychische klachten, geeft het gevoel niet alleen te staan. 

Lees hier meer over onze zelfhulpgroepen.

Trek aan de bel

Trek aan de bel is een telefoondienst, bedoeld voor cliënten, ex-cliënten en naastbetrokkenen. We luisteren met aandacht en zonder oordeel naar mensen en naastbetrokkenen, die geraakt worden door problemen die ontstaan door gebruik van middelen of een verslaving. De telefoondienst is 7 dagen per week bereikbaar tussen 9.00 uur en 12.00 uur en van 18.00 uur tot 23.00 uur. Bel naar 0800 020 27 21.

Lees hier meer over Trek aan de bel

Adviesgesprekken

Maak je je zorgen over het alcohol- of drugsgebruik van iemand uit je directe omgeving, zoals je partner of kind? Dan kun je bij VNN terecht voor een gratis adviesgesprek. Tijdens zo’n gesprek ontvang je advies over wat je het beste kunt doen en ontvang je concrete tips over hoe je zelf beter met de verslaving om kunt gaan. Bel 088 234 34 34 voor het aanvragen van een adviesgesprek of om in contact te komen met een van onze preventiewerkers. 

Lees hier meer over onze adviesgesprekken

Hulp voor daklozen

In Pand 6 komen mensen die verslaafd en/of dak- en thuisloos zijn. Bezoekers kunnen vrijblijvend en zonder afspraak binnenlopen. In Pand 6 kan men gebruik maken van verschillende faciliteiten, zoals: douche, wasmachine, krant, telefoon en computer.

Lees hier meer over Pand 6

Pop-uppoli Stoppen met Roken

VNN biedt een steuntje in de rug met haar gratis pop-uppoli. Stoppen-met-roken-experts helpen rokers door middel van training, motivatie en ondersteuning in groepsverband. De kracht van de groep is de positieve aanpak en onderlinge support. De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundigen van VNN. Je leert meer over wat verslaving eigenlijk is en hoe het werkt. 

Lees hier meer over de stoppen-met-roken-pop-uppoli.