Hulp & ondersteuning

Anoniem chatten

Laagdrempelige hulp

Als je graag wat aan je gedrag of je gebruik (en eventueel andere psychische klachten) wilt doen, kun je hulp zoeken. VNN is er voor je, of het nu gaat om voorlichting, een adviesgesprek, of behandeling. Hieronder leggen we uit welke soorten ondersteuning wij bieden. 

Zelfhulpgroepen

Zo kun je gebruikmaken van een zelfhulpgroep. Er zijn in Nederland veel verschillende zelfhulpgroepen waar je heen kan met eigen problemen, maar ook als naaste van iemand met een verslaving. Een zelfhulpgroep is een groep mensen die tegen vergelijkbare dingen aanlopen. De herkenning van de problemen, bij verslaving of andere psychische klachten, geeft het gevoel niet alleen te staan. 

Lees hier meer over onze zelfhulpgroepen.

Adviesgesprekken

Maak je je zorgen over het alcohol- of drugsgebruik van iemand uit je directe omgeving, zoals je partner of kind? Dan kun je bij VNN terecht voor een gratis adviesgesprek. Tijdens zo’n gesprek ontvang je advies over wat je het beste kunt doen en ontvang je concrete tips over hoe je zelf beter met de verslaving om kunt gaan. Bel 088 234 34 34 voor het aanvragen van een adviesgesprek of om in contact te komen met een van onze preventiewerkers. 

Lees hier meer over onze adviesgesprekken

Chatten met een professional

Chat anoniem met een medewerker uit de verslavingszorg en ontvang een persoonlijk advies. Je spreekt dan met medewerkers van verschillende verslavingszorginstellingen in Nederland, dus niet alleen VNN. Voor hulpvragen specifiek voor VNN kun je op werkdagen het beste bellen naar 088 234 34 34.

Video: hoe werkt een adviesgesprek bij VNN?

VNN heeft experts in dienst die veel weten over alcohol, drugs, roken, gamen, gokken en social media en goed weten hoe je daarmee om kunt gaan. Deze experts hebben verschillende achtergronden qua opleiding, zijn altijd minimaal hbo-geschoold en hebben veel mensen geholpen met dezelfde vragen als jij. Gratis, anoniem en vrijblijvend kan jij met ze in gesprek komen. Dat heet een adviesgesprek.In dez...

Contact

Neem contact op

088 - 234 34 34