Anoniem chatten

Beschermd Wonen Emmen

Na je behandeling voor een verslaving of andere psychiatrische problematiek weer op eigen benen staan is best een grote stap. VNN biedt begeleiding bij het wonen vanuit een aantal woonlocaties, onder andere het beschermd wonen in Emmen. Bekijk hieronder hoe het werkt.

Voor wie is beschermd wonen in Emmen bedoeld?
Beschermd wonen is bedoeld voor cliënten die hun verslaving onder controle willen krijgen en de kwaliteit van het dagelijkse leven willen verbeteren. In Emmen bieden we een beschermde omgeving, waar je vaardigheden kunt leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Aandacht voor groei en het bieden van een nieuw perspectief staan voorop.
Volledig clean zijn is geen voorwaarde. Het houden aan individuele afspraken en de huisregels is wel een belangrijke voorwaarde.

Wat kun je verwachten van het verblijf?
In een aanmelding- en plaatsingsgesprek maak je afspraken met de woonbegeleider en de verwijzende behandelaar. Deze afspraken worden opgenomen in een begeleidingsplan en  gaan over onder andere:

  • Wonen
  • Financiën
  • Gezondheid
  • Dagbesteding
  • Vrijetijdsbesteding
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Controle over het gebruik van verslavende middelen

Je krijgt 2 coaches die je begeleiden tijdens het verblijf op de woonlocatie.

Dagbesteding
We bieden minimaal 4 dagdelen in de week dagbesteding. Dagbesteding vindt plaats bij Werkpro te Emmen. Op den duur kan er samen met de arbeidstoeleider van VNN gekeken worden naar een dagbesteding buiten Werkpro.  

Hoe zien de ruimtes eruit?
Je hebt een eigen kamer, die voor een deel ingericht is met een bed, tv, kast, koelkast, tafel en stoel, bord, bestek en kopje. Je kunt in overleg ook zelf spullen meebrengen. Douche en het toilet worden gedeeld met een aantal andere bewoners.
Er is een inloopruimte waar we gezamenlijk eten, waar activiteiten worden ondernomen zoals poolen, darten of een filmavond. Ook staan er 2 computers waarvan gebruik gemaakt kan worden.

Hoe lang kun je beschermd wonen in Emmen?
De duur van het Beschermd Wonen is voor iedereen verschillend. De redenen voor vertrek kunnen zijn:

  • Behoefte aan meer zelfstandigheid
  • Behoefte aan een kleinere woonvorm
  • Het niet houden aan de basis- en omgangsregels of het veroorzaken van overlast

Je kunt in principe zo lang als nodig is in de woonvoorziening blijven.

Medewerkers
Er is 7 dagen in de week 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Op de woonlocatie werken woonbegeleiders, verpleegkundigen, een ervaringsdeskundige, een huishoudelijk begeleider en een sociaal juridisch medewerker (biedt begeleiding in de financiën, administratie en juridische zaken). Ook kan een psychiater, methadonarts, verslavingsarts of verpleegkundig specialist ingezet worden.

Waar is de woonlocatie gevestigd?
Boermarkeweg 46a
7824 AA Emmen
Telefoon 0592 30 60 30

Zoek je een locatie voor beschermd wonen in Groningen of Friesland?
Bekijk dan de informatie over het beschermd wonen in Hoogezand of het beschermd wonen in Friesland.


Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt over het beschermd wonen in Emmen.