Beschermd Wonen in Emmen

Anoniem chatten

Na je behandeling voor een verslaving of andere psychiatrische problematiek weer op eigen benen staan is best een grote stap. VNN biedt begeleiding bij het wonen vanuit een aantal woonlocaties, onder andere Beschermd Wonen in Emmen. Bekijk hieronder hoe het werkt.

Voor wie is Beschermd Wonen in Emmen bedoeld?
Beschermd Wonen is bedoeld voor cliënten die hun verslaving onder controle willen krijgen en de kwaliteit van het dagelijkse leven willen verbeteren. In Emmen bieden we een beschermde omgeving, waar je vaardigheden kunt leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Aandacht voor groei en het bieden van een nieuw perspectief staan voorop. Een belangrijke voorwaarde is dat cliënten zich kunnen en willen houden aan individuele afspraken en huisregels.

Filmpje van de locatie

Een korte impressie van de locatie Beschermd Wonen in Emmen. Het filmpje is gemaakt door woonbegeleider Marcel de Laak.

Wat kun je verwachten van het verblijf?
In een aanmelding- en plaatsingsgesprek maak je afspraken met de woonbegeleider en de verwijzende behandelaar. Deze afspraken worden opgenomen in een begeleidingsplan en  gaan onder andere over:

  • Wonen
  • Financiën
  • Gezondheid
  • Dagbesteding
  • Vrijetijdsbesteding
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Controle over het gebruik van verslavende middelen

Dagbesteding
We bieden minimaal 4 dagdelen in de week dagbesteding. Dagbesteding vindt plaats bij Werkpro te Emmen. Op den duur kan er samen met de arbeidstoeleider van VNN gekeken worden naar een dagbesteding buiten Werkpro.  

Hoe zien de ruimtes eruit?
Je hebt een eigen kamer met douche en toilet. De kamer is voor een deel ingericht is met een bed, tv, kast, koelkast, tafel en stoel. Je kunt in overleg ook zelf spullen meebrengen. Er is een woonkamer waar gezamenlijk gegeten kan worden, een activiteitenruimte waar je kunt poolen, darten of een filmavond georganiseerd wordt. Ook staat er een computer die je kunt gebruiken. Bekijk ons filmpje van Beschermd Wonen Emmen

Hoe lang kun je beschermd wonen in Emmen?
De duur van het Beschermd Wonen is voor iedereen verschillend. De redenen voor vertrek kunnen zijn:

  • Behoefte aan meer zelfstandigheid
  • Behoefte aan een kleinere woonvorm
  • Het niet houden aan de basis- en omgangsregels of het veroorzaken van overlast

Je kunt in principe zo lang als nodig is in de woonvoorziening blijven.

Medewerkers
Er is 7 dagen in de week 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Op de woonlocatie werken woonbegeleiders, verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen, een huishoudelijk begeleider en een sociaal juridisch medewerker (biedt begeleiding in de financiën, administratie en juridische zaken). Ook kan een psychiater, methadonarts, verslavingsarts of verpleegkundig specialist ingezet worden.

Waar is de woonlocatie gevestigd?
Boermarkeweg 46a
7824 AA Emmen
Telefoon 088 234 40 00

Zoek je een locatie voor beschermd wonen in Groningen of Friesland?
Bekijk dan de informatie over het beschermd wonen in Hoogezand of het beschermd wonen in Friesland.


Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt over Beschermd Wonen in Emmen.

'Het beschermt je tegen jezelf, tegen de verleidingen'

Beschermd Wonen: Het verhaal van Julia “Toen ik de term Beschermd Wonen voor het eerst hoorde, vond ik dat maar raar. Is dat een huis in de bossen ofzo? Maar later snapte ik wel waarom het zo heet: het beschermt je tegen jezelf, tegen de verleidingen. Ik heb me er inderdaad veilig gevoeld.” We spreken Julia (32) 2 maanden na haar ontslag uit een van de VNN-locaties voor Beschermd Wonen. Voor...