Beschermd wonen in Hoogezand

Anoniem chatten

Na je behandeling voor een verslaving of andere psychiatrische problematiek weer op eigen benen staan is best een grote stap. VNN biedt begeleiding bij het wonen vanuit een aantal woonlocaties, onder andere het beschermd wonen in Hoogezand.

Voor wie is de woonvoorziening bedoeld?
Beschermd wonen is bedoeld voor mensen die een behandeling achter de rug hebben en hun psychiatrische en verslavingsproblematiek onder controle hebben. Door kwetsbaarheid is een zelfstandige woonomgeving nog niet mogelijk.

In Hoogezand bieden we een beschermde omgeving, waar je vaardigheden kunt leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Aandacht voor groei en het bieden van een nieuw perspectief staan voorop. Aan het omgaan met terugval in gebruik en/of de psychiatrische problematiek, en het voorkomen ervan, geven we veel aandacht.

Beschermd wonen in Hoogezand: Wat kun je verwachten?
De begeleiding stemmen we zoveel mogelijk af op jouw behoefte. We stellen samen een begeleidingsplan op. Daarin maken we afspraken over onder andere wonen, werken, leren, vrijetijdsbesteding, het voorkomen van een terugval, sociale contacten, huishouding en zorgen voor je zelf. Je wordt individueel begeleid door 2 mentoren. Waar ga je mee aan de slag:

  • Ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden, zoals zelfstandigheid en zelfredzaamheid
  • Deelname aan groepsactiviteiten, zoals het onderhouden van het wooncomplex, sporten, koken en bewonersvergaderingen
  • Verplicht werk of een andere dagbesteding, bij leerwerktrajecten in Sappemeer of vrijwilligerswerk
  • Contacten aangaan en sociale vaardigheden leren

Hoe zien de ruimtes eruit?
Er zijn 26 appartementen, waarvan 10 woningen in de directe omgeving. Elke woning heeft een woonkamer, keuken, 2 of 3 slaapkamers, toilet en doucheruimte. De woningen zijn standaard gestoffeerd en hebben een basisinrichting. Er is een kantoorruimte voor begeleiders waar altijd begeleiding en toezicht is. Je kunt ook gebruik maken van een inloopruimte voor een gesprekje en koffie of thee.

Hoe lang kun je beschermd wonen Hoogezand?
Je kunt zo lang als nodig is in de woonvoorziening blijven. Doorstromen naar een meer zelfstandige woonsituatie behoort tot de mogelijkheden, maar is geen doel op zich.

Medewerkers
Er is 7 dagen in de week 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Op de woonlocatie werken woonbegeleiders, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, een sociaal juridisch medewerker (biedt begeleiding in de financiën, administratie en juridische zaken), een sociaal psychiatrische verpleegkundige en een psychiater.

Waar is de woonlocatie gevestigd?
Het adres van de woonlocatie in Hoogezand is:
Pieter Langendijkstraat 22
9602 BZ  Hoogezand
Telefoon: 050 522 57 47

Zoek je een locatie voor beschermd wonen in Drenthe of Friesland? Bekijk dan de informatie over het beschermd wonen in Emmen of beschermd wonen in Friesland.

Meer informatie
Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt over het beschermd wonen in Hoogezand of één van de andere VNN-locaties.