Beschermd wonen in Leeuwarden

Anoniem chatten

Beschermde woonvoorziening in Leeuwarden 

Beschermd Wonen Leeuwarden is een mooi vervolg na behandeling. Bij binnenkomst kijken we samen wat je nodig hebt om weer zelfstandig mee te kunnen doen in de samenleving. Het onafhankelijk blijven van verslavende middelen staat centraal in je verblijf en begeleiding. Je werkt gefaseerd aan je herstel: in iedere fase krijg je steeds meer zelfstandigheid totdat je er aan toe bent om verder te gaan. 

Voor wie is het?

Beschermd Wonen Leeuwarden is er voor wie de verslaving onder controle wil houden en een gestructureerd bestaan wil opbouwen. Gemiddeld blijven mensen hier 2 jaar. Clean blijven is een onderdeel van het veranderproces dat je doormaakt. Dat kan gepaard gaan met terugval en uitglijders. Het is belangrijk dat je de wil hebt om clean te blijven. En dat je steeds meer inzicht en bewustwording laat zien. We zijn ook gespecialiseerd in dubbeldiagnose. Je kunt naast je verslavingsbehandeling ook psychiatrische hulp krijgen. 

'Weer tijd en aandacht voor de kleine dingen'

BESCHERMD WONEN: het verhaal van RubenRuben is veertig jaar verslaafd geweest. Na drie jaar kliniek in, kliniek uit, met regelmatig een terugval, komt hij terecht bij Vossenloo en daarna bij Beschermd Wonen Leeuwarden. Daar vindt hij eindelijk de wil om echt te herstellen. “Mijn omgeving was mijn grootste afleiding. Daardoor viel ik steeds terug. Het beste wat ik heb gedaan, is daar helemaal uit s...

Dit is Beschermd Wonen

 • In de beginfase doe je veel samen: koken, eten, koffie drinken en fitnessen. Dat geeft houvast.
 • Je werkt aan structuur en gaat een aantal dagdelen per week naar de dagbesteding.
 • In elke fase krijg je steeds meer zelfstandigheid.
 • In de uitstroomfase is het mogelijk om een huisdier te nemen (of weer terug te halen).

Wat kun je verwachten van het beschermd wonen in Friesland?
De begeleiding stemmen we zoveel mogelijk af op jouw behoefte. We stellen samen een begeleidingsplan op waarin aan de orde komen:

 • Wonen
 • Financiën
 • Gezondheid
 • Justitie
 • Sociale omgeving
 • Vrijetijdsbesteding
 • Opleiding en/of werken

Het begeleidingstraject is verdeeld in verschillende fasen. In iedere fase bouw je meer verantwoordelijkheden op in elk van de genoemde gebieden. Clean blijven is een onderdeel van het veranderproces dat je doormaakt en kan gepaard gaan met terugval en uitglijders. We verwachten van je dat de wil er is om clean te blijven en dat je steeds meer inzicht en bewustwording laat zien op het gebied van verslaving.

Hoe lang kun je beschermd wonen in Leeuwarden?
Het programma in Leeuwarden duurt gemiddeld 2 jaar. In de zogenaamde 'externe fase’, waarin je een eigen woning hebt, is het in overleg mogelijk om nog tot 3 maanden begeleiding te krijgen. 

Medewerkers
Er is 7 dagen in de week 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Op de woonlocatie werken woonbegeleiders, verpleegkundigen en een sociaal juridisch medewerker die begeleiding biedt in de financiën, administratie, juridische zaken en huisvesting. Je krijgt een eigen persoonlijk woonbegeleider toegewezen.

Waar is de woonlocatie gevestigd?
Cambuursterpad 170
8921 LW Leeuwarden
Telefoon 06 226 459 94

Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt over het beschermd wonen in Leeuwarden of één van de andere VNN-locaties.

Video Beschermd Wonen locatie Leeuwarden

Sfeerimpressie van de Beschermd Wonen locatie in Leeuwarden