Begeleid wonen Coendersweg, Groningen

Anoniem chatten

Specialistisch wonen aan de Coendersweg in Groningen is een combinatie van begeleid en beschermd wonen. Een uitstroomplek na langdurige klinische behandeling. We bieden een veilige omgeving om te oefenen wat je geleerd hebt in de kliniek en zo je leven weer op te bouwen. Je leert of vergroot je vaardigheden op alle leefgebieden en probeert je leven weer vorm te geven. Middelenvrij. Bij ons kun je minimaal een jaar oefenen met zelfstandig wonen.

Collega’s zijn op vaste tijden aanwezig en kunnen op afroep snel op locatie zijn. Begeleiding is altijd in combinatie met een poliklinische of outreachende behandeling. 

Voor wie is Specialistisch Wonen aan de Coendersweg?

Onze locatie is geschikt voor iedereen die gemotiveerd is om middelenvrij te leven, maar zich nog niet vertrouwd genoeg voelt om dit volledig zelfstandig te doen. Je woont in een woonunit met één of twee huisgenoten. Je hebt je eigen kamer van zo’n 16 m2, maar deelt toilet, keuken en douche. Onze bewoners hebben veel aan elkaar en kunnen elkaar ondersteunen in hun herstelproces. Je betaalt zelf je huur en vaste lasten.

'De rust om vooruit te kijken'

BEGELEID WONEN: Het verhaal van ManonIn het voorjaar van 2020 wordt Manon door een vriendin naar VNN gebracht. Het kon zo niet langer. Nu, drie jaar later, woont Manon op de locatie Begeleid Wonen Coendersweg en doet ze verschillende vormen van vrijwilligerswerk, om te onderzoeken welke opleiding bij haar past. “Omdat het een veilige omgeving is, heb je de rust om vooruit te kijken.”Thuis, in het ...

Kenmerken specialistisch, begeleid en beschermd wonen Coendersweg Groningen

  • Combinatie van beschermd en begeleid wonen (collega’s op afroep 24/7 beschikbaar)
  • Hoge mate van zelfstandigheid van onze bewoners
  • We werken samen aan volledige zelfstandigheid op alle leefgebieden
  • Bewoners zijn op elkaar aangewezen; we gaan uit van netwerkgericht werken

Wat kun je verwachten van het verblijf?
In een aanmelding- en plaatsingsgesprek worden afspraken gemaakt met de woonbegeleider en verwijzer. Deze afspraken worden opgenomen in een begeleidingsplan. De afspraken gaan over persoonlijke ontwikkeling, financiën, wonen, werk, studie, (vrije)tijdsbesteding enzovoorts. Tijdens je verblijf neem je deel aan themagroepen. Hierin worden verschillende onderwerpen in groepsverband besproken. Naast de themagroepen  is er één keer per maand een verplichte bewonersvergadering.

De cliënt leert regie te krijgen over zijn functioneren. De eigen verantwoordelijkheid staat hierin centraal. Het doel is om uiteindelijk zelfstandig te gaan wonen. We bespreken regelmatig met de cliënt hoe het gaat en kijken naar het vervolgtraject van het wonen op de Coendersweg.

Het is verplicht om 20 tot 24 uur per week in te vullen aan dagbesteding. Daarnaast leert de cliënt ook omgaan met de overige tijd. Samen met de begeleider wordt gekeken wat er mogelijk is en wat de interesses zijn van de cliënt.

Hoe ziet de ruimte eruit?
De cliënt heeft een eigen kamer en deelt douche, toilet en keuken met 1 of 2 andere bewoners. De bewoner zorgt zelf voor de inrichting van de kamer. Een bed met matras en een kledingkast staan er standaard in.
Op bepaalde uren (2 dagdelen per week) kan de cliënt gebruik maken van de inloopruimte voor gesprekje en koffie of thee. In de inloopruimte staat een computer en een telefoon om (zakelijk) te bellen.

Is er altijd een behandelaar aanwezig?
Op werkdagen zijn er overdag begeleiders aanwezig. 

Hoe lang kun je wonen aan de Coendersweg?
Het woonprogramma aan de Coendersweg is gemiddeld 6-9 maanden. Daarna wordt gekeken wat de cliënt nog nodig heeft aan poliklinische begeleiding.

Medewerkers
In de woonvoorziening werken woonbegeleiders, een verpleegkundige, een sociaal juridisch dienstverlener, een sociaal psychiatrisch verpleegkundige en een ervaringsdeskundige. 

Waar is het gevestigd?       
Begeleid wonen is gevestigd aan de Coendersweg 1D1,  9722 GA Groningen. Telefoon 050 522 59 04

Video: Video Begeleid Wonen locatie Coendersweg

Sfeerimpressie Begeleid Wonen locatie Coendersweg Sfeerimpressie Begeleid Wonen locatie Coendersweg

Aanmelden?

Nieuwsgierig of Coendersweg bij je past? Plan een kennismaking en rondleiding met ons. Je kunt de locatie bekijken en al je vragen stellen. 

Ben je enthousiast over onze woonlocatie? Vraag je verwijzer dan om een verwijsbrief. Daarin moet ook beschreven worden waarom zij achter de keuze staan, wat je wilt leren en waarom je voor deze locatie hebt gekozen.