Animatie 'Verslaving als vriend'

Anoniem chatten

Nieuwe animatie ‘Verslaving als vriend’

Verslaving is moeilijk uit te leggen. Dat geldt voor de mensen met een verslaving maar ook voor veel naasten die niet begrijpen hoe iets je zó in beslag kan nemen.
Daarom is in opdracht van dr. Eric Blaauw, lector Verslavingskunde aan de Hanzehogeschool Groningen, een animatie gemaakt voor cliënten en hun naasten. 

Schaduw op de achtergrond
Het filmpje illustreert hoe een verslaving als vriend fungeert, waardoor het moeilijk is er afscheid van te nemen. Je ziet langzaam maar zeker hoe de verslaving steeds meer plek inneemt (de schaduw wordt steeds groter) en je ziet ook welke functie verslaving in de leven kan krijgen.
Een verslaving is als een vriend, maar uiteindelijk wordt deze vriend een blok aan het been (erkenning verslaving). Om van deze ‘vriend’ echt afscheid te nemen (herstellen) is hulp van naasten onmisbaar.

Zie ook 'Wat is verslaving?'

Animatie 'Verslaving als vriend'

Animatie over verslaving - 4.48 minuten

Verslaving is moeilijk uit te leggen. Dat geldt voor de mensen met een verslaving maar ook voor veel naasten die niet begrijpen hoe iets je zó in beslag kan nemen. Een verslaving is als een vriend, maar uiteindelijk wordt deze vriend een blok aan het been (erkenning verslaving). Om van deze ‘vriend’ echt afscheid te nemen (herstellen) is hulp van naasten onmisbaar.