VNN In Gesprek: Over stoppen met roken

Anoniem chatten
14 december 2023

De tweede aflevering van dit seizoen van de podcast VNN In Gesprek staat online. We spreken dit keer over stoppen met roken. In de studio hebben we Nathaly de Wind, preventiefunctionaris en Gio, deelnemer aan de stoppen-met-roken-pop-uppoli van VNN. Hierbij stoppen deelnemers in groepsverband gedurende (in ieder geval) een maand met roken en delen hun ervaringen met elkaar. Gio is 22 en heeft sindskort een kind. Tijd dus om te stoppen. 

Iedereen weet dat roken slecht is voor je gezondheid. Stoppen is echter niet voor iedereen even eenvoudig. De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundige coaches van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving is en hoe het werkt. Er is ook aandacht voor gezonde leefstijl. Deze informatie wordt vervolgens omgezet in praktische tips. Wat kan je bijvoorbeeld het beste doen als je trek krijgt in een sigaret, en waarom werkt dat? Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komen ook aan bod. Het is de moeite waard om samen de schouders eronder te zetten!

Gio vertelt over hoe hij is begonnen met roken, waarom hij besloot te stoppen, hoe hij het volhoudt, en hoe hij de groep ervaart. Nathaly vertelt meer over de pop-uppoli, hoe verslaving werkt, en deelt tips voor luisteraars die ook overwegen om te stoppen. Als je zelf ook mee wil doen met een pop-uppoli, houd dan onze agenda in de gaten voor locaties en data. 

De podcast is ook te luisteren via Spotify - vergeet niet te abonneren!

Je moet echt de afspraak maken met jezelf: ik ga vandaag niet roken. De app kan daarbij helpen.
Gio, deelnemer Stoppen met Roken