De forensische polikliniek: de animatie

Anoniem chatten
6 juli 2021

De forensische polikliniek van VNN is net iets anders dan de andere poliklinieken.

Als je hier een behandeling krijgt, betekent het dat je in aanraking bent gekomen met politie en justitie. De rechter verplicht je om in behandeling te gaan voor je verslaving. Dit noemen we een behandelverplichting. Je reclasseringswerker heeft je aangemeld bij ons.

Bij onze forensische polikliniek werkt een team van psychologen, psychiaters en maatschappelijk werkers. Dit team kijkt samen met jou tijdens een intake naar wat we kunnen doen om te voorkomen dat je terugvalt in je gebruik of gedrag. Je behandelaar luistert naar jou en overlegt met jou hoe de behandeling eruit gaat zien. Je kunt denken aan doelen die te maken hebben met je middelengebruik, eventuele agressie of het verwerken van een trauma. Ook praktische zaken kunnen aan bod komen, zoals hulp bij werk/dagbesteding, woning, netwerk en relaties. We laten de reclassering weten of je behandeling goed gaat. 

In deze animatie geven we je een korte uitleg over wat je kunt verwachten als je bent aangemeld bij de forensische polikliniek van VNN.

Video: De forensische polikliniek: de animatie

De forensische polikliniek van VNN is net iets anders dan de andere poliklinieken. Als je hier een behandeling krijgt, betekent het dat je in aanraking bent gekomen met politie en justitie. De rechter verplicht je om in behandeling te gaan voor je verslaving. Dit noemen we een behandelverplichting. Je reclasseringswerker heeft je aangemeld bij ons. Bij onze forensische polikliniek werkt ee... In deze animatie geven we je een korte uitleg over wat je kunt verwachten als je bent aangemeld bij de forensische polikliniek van VNN.