• VNN en het Coronavirus. Ga naar vnn.nl/corona
  • Alert! In Nederland is hasj en wiet in omloop dat is vervuild met MDMB-4en-PINACA. Lees hier meer over de vervuilde cannabis.

Bolsterburen, kliniek in Heerenveen

Anoniem chatten

Verslavingskliniek Bolsterburen, Heerenveen

In onze verslavingskliniek is de behandeling gericht op het stoppen van verslaving en het aanpakken van alle bijkomende problemen. Dat kunnen problemen op lichamelijk, psychisch en/of sociaal gebied zijn. Bolsterburen heeft in totaal 29 bedden. De kliniek bestaat uit vier afdelingen:

- een opname-afdeling, waar je afkickt
- een observatie- en diagnostiek-afdeling
- een klinische vervolgbehandel-afdeling voor terugvalpreventie
- een deeltijdbehandeling

In de kliniek Bolsterburen zijn korte en langere opnamen mogelijk. Dit hangt af van wat voor verslaving je hebt en hoe erg je verslaafd bent. De duur hangt ook af van wat je nodig hebt om een leven zonder verslaving op te bouwen.

Rookvrije behandeling
De behandeling in Bolsterburen is rookvrij. Uit onderzoek blijkt dat de behandeling van verslaving effectiever is als tabaksverslaving tegelijkertijd wordt behandeld. Een rookvrije behandeling houdt in dat je tijdens de opname wordt gestimuleerd om helemaal te stoppen met roken. Je wordt hier goed bij begeleid. Zowel tijdens de individuele gesprekken als tijdens de groepsbehandeling is er aandacht voor de voordelen van stoppen met roken. We bieden ook behandeling met medicijnen aan, zoals nicotinepleisters, soms in combinatie met nicotinetabletten. Er is altijd overleg met de medisch personeel voor afstemming van een afbouwschema.

Zie ook het verhaal van Willem die tijdens zijn behandeling voor alcoholverslaving ook stopte met roken.

Voorlichtingsbijeenkomst
Voordat je opgenomen wordt in één van onze verslavingsklinieken kun je eerst een voorlichtingsbijeenkomst bijwonen. Daar vertellen we je graag meer en kun je al je vragen stellen. Neem gerust contact op als je nog vragen hebt over een opname in een van onze klinieken.

Kliniek Bolsterburen
Kastanjelaan 1, Pand D
8441 NC Heerenveen

Telefoon 088 234 35 00

Je kunt je vraag ook stellen op het contactformulier 'Stel een vraag'.

Bolsterburen, kliniek Heerenveen

Filmpje, kliniek Bolsterburen, 3.04 minuten

In de video volgen we Ria tijdens haar opname in VNN-kliniek Bolsterburen. Ze laat zien hoe de kliniek er van binnen uitziet, wat de behandeling inhoudt en wie de behandelaren zijn.