Webinar VNN

Gratis webinars

Anoniem chatten

Webinars VNN

Webinars over alcohol, drugs, gamen en omgaan met verslaving

VNN organiseert webinars over alcohol, drugs, gamen, over verslaving en hoe om te gaan met iemand die verslaafd is. Uw deelname is gratis. 

Waarom een webinar?
Voor VNN is een webinar een uitstekende manier om de feiten en het omgaan met alcohol, drugs, verslaving onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het is laagdrempelig en mensen kunnen, desgewenst anoniem, vanachter hun eigen computer meer te weten komen over het onderwerp en live hun vragen stellen aan de medewerkers die het onderwerp presenteren.

VNN weet uit ervaring dat het belangrijk is om in een vroeg stadium de problematiek te herkennen en te weten welke stappen mogelijk zijn om weer in een gezond leefpatroon te komen. 

Verdieping in de informatie
Bent u een professional en wilt u dieper ingaan op een van de onderwerpen van een webinar, kijk dan bij ons aanbod Training & nascholing. VNN organiseert trainingen en workshops over het Herkennen van genotmiddelen, over motiverende gespreksvoering bij verslaving

Bent u een ouder dan kunt u de cursus volgen 'Help, mijn kind gebruikt!'. Voor naastbetrokkenen van verslaafden zijn er verschillende gespreksgroepen zoals 'Het gebruik van een ander zat'

Voor wie
De webinars zijn bestemd voor een brede doelgroep, van ouders tot docenten en van huisartsen tot jongerenwerkers en andere hulpverleners.

Door wie
Medewerkers van Voorlichting & Preventie van VNN presenteren de webinar. De webinar met het onderwerp Wat is verslaving? werd gepresenteerd door een verslavingsarts van VNN. Bij de webinar Omgaan met het drankprobleem van de ander is een systeemtherapeut betrokken.

Wat is een webinar?
Een webinar (web seminar) is een lezing of een presentatie die live via internet wordt uitgezonden.
In een webinar geeft een deskundige voor online publiek een presentatie. Deelnemers kunnen tijdens de uitzending via e-mail live vragen stellen aan de presentator. Deze vragen worden tijdens de webinar zoveel mogelijk direct beantwoord.
 
Geïnteresseerden kunnen zich voor een webinar (gratis) aanmelden met een e-mailadres en krijgen vooraf een link toegezonden waar de webinar live wordt uitgezonden. De deelnemers kunnen 
deze uitzending op het geplande tijdstip live volgen op een eigen computer op een zelfgekozen plek.

Na afloop wordt de webinar op het YouTube-kanaal van VNN geplaatst. De uitzending is dan is terug te zien, maar er kunnen geen vragen meer worden gesteld. Deelnemers krijgen de volgende dag de link automatisch in hun mail.

Gepland in 2018

  • DRUGS
    1 november 2018
  • DRANK
    13 december 2018

Webinars om terug te kijken