• VNN en het Coronavirus. Ga naar vnn.nl/corona
  • Alert! In Nederland is hasj en wiet in omloop dat is vervuild met MDMB-4en-PINACA. Lees hier meer over de vervuilde cannabis.

Kerncijfers VNN in infographics

Anoniem chatten

De Stichting Informatievoorziening Zorg (IVZ) brengt jaarlijks kerncijfers uit. De laatste cijfers die in een rapportage zijn uitgebracht zijn de Kerncijfers Verslavingszorg 2015. Lees hier wanneer deze cijfers geactualiseerd worden.

Kerngetallen

Met behulp van het registratiesysteem van VNN wordt per provincie en per gemeente in Noord Nederland in kaart gebracht hoeveel personen in absolute aantallen en per 1000 van de desbetreffende bevolking hulpverlening ontvingen bij VNN in het voorafgaande jaar. Van de cijfers zijn infographics gemaakt. In de telling zijn alle vormen van hulpverlening van VNN, zowel poliklinisch, semimuraal en klinisch meegeteld. Als iemand zowel poliklinische als klinische hulpverlening ontving in het betreffende jaar, wordt de persoon slechts één keer geteld. Het gaat uitsluitend om personen, die in het registratiesysteem van VNN voorkomen. Het gaat niet over het aantal mensen met verslaving per provincie of gemeente.

Het algemene overzicht van VNN en de infographics per provincie en gemeente in Noord Nederland van 2019 kun je hier downloaden.

 

plaatje factsheet VNN 2020
De algemene kerncijfers van VNN in een infographic

 

Kerncijfers VNN 2019, per provincie

Download de kerncijfers in een pdf-bestand (0,11 mb):

Algemene kerncijfers VNN

  • De cijfers van VNN in een infographic
    0.42mb

Kerncijfers VNN 2019, per provincie

Kerncijfers VNN 2019, per gemeente