Kerncijfers VNN

Anoniem chatten

Kerncijfers VNN in infographics

De Stichting Informatievoorziening Zorg (IVZ) brengt jaarlijks kerncijfers uit. De laatste cijfers die in een rapportage zijn uitgebracht zijn de Kerncijfers Verslavingszorg 2015. Lees hier wanneer deze cijfers geactualiseerd worden.

Kengetallen

Met behulp van het registratiesysteem van VNN wordt per provincie en per gemeente in Noord Nederland in kaart gebracht hoeveel personen in absolute aantallen en per 1000 van de desbetreffende bevolking hulpverlening ontvingen bij VNN in het voorafgaande jaar. Van de cijfers zijn infographics gemaakt. In de telling zijn alle vormen van hulpverlening van VNN, zowel poliklinisch, semimuraal en klinisch meegeteld. Als iemand zowel poliklinische als klinische hulpverlening ontving in het betreffende jaar, wordt de persoon slechts één keer geteld. Het gaat uitsluitend om personen, die in het registratiesysteem van VNN voorkomen. Het gaat niet over het aantal mensen met verslaving per provincie of gemeente.

De algemene factsheet van VNN en de infographics per provincie en gemeente in Noord Nederland van 2019 kunt u hier downloaden.

 

Factsheet VNN 2019