Anoniem chatten

Wachtlijst

In onderstaand overzicht de wachttijden van de locaties waar VNN poliklinische zorg levert. De wachttijden van eventuele andere spreekuurlocaties in de regio zijn gelijk aan die van de locatie die afspraken plant voor dat betreffende spreekuur. 

Er is onderscheid tussen de wachttijden voor de specialistische en basis GGZ. Lees meer over het verschil tussen de specialistische- en basis GGZ

De wachttijden worden maandelijks bijgewerkt en geven een terugblik op de afgelopen 2 maanden. Het kan zijn dat in de huidige maand de situatie enigszins is gewijzigd. Mocht je als cliënt of verwijzer de actuele situatie willen weten, dan kun je contact opnemen met de betreffende locatie. Zie hiervoor adressen

Lees ook het bericht Wachttijden in de GGZ en verslavingszorg

Wachtlijst hulp VNN voor Specialistische GGz (update 14 februari 2019)
 
Locatie VNN Wachtlijst aanmelding tot eerste gesprek (norm 4 weken) Wachtlijst eerste gesprek tot start behandeling (norm 6 weken)
Groningen
 
5 weken 3 weken
Winschoten
Delfzijl
Stadskanaal
Hoogezand
 
8 weken 6 weken
Leeuwarden
 
5 weken 8 weken

Heerenveen
Wolvega
Oosterwolde 
Drachten

 

3 weken 4 weken
Assen
Roden
Hoogeveen
Meppel
 
3 weken 4 weken
Emmen
Coevorden
7 weken 4 weken

 

Wachtlijst hulp VNN voor  BasisGGz (update 14 februari 2019)
Locatie BasisGGz Wachtlijst aanmelding tot eerste gesprek Wachtlijst eerste gesprek tot start behandeling

Groningen

4 weken 5 weken
Winschoten 11 weken 2 weken
Leeuwarden 5 weken 6 weken
Heerenveen 4 weken 5 weken
Assen 2 weken 4 weken
Emmen 9 weken 3 weken
Hoogeveen 2 weken 3 weken

 

Wachtlijstbemiddeling
Vind je de wachttijd te lang, neem dan contact op met de zorgaanbieder of je zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan je ondersteunen en er voor zorgen dat je na maximaal 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt. En dat vervolgens na maximaal 6 weken vanaf de intake de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogeheten treeknormen).

De wachttijden zijn soms afhankelijk van de zorgverzekeraar waar je verzekerd bent. Alleen voor verzekerden van Zilveren Kruis (en de daaraan gerelateerde labels) die niet woonachtig zijn in de provincies Friesland, Groningen of Drenthe is geen klinische opname mogelijk.

De wachttijden tot aan start van behandeling zijn niet afhankelijk van de diagnose waarvoor je behandeling is geïndiceerd.