Psychiater bij VNN

Psychiaters in de verslavingszorg houden zich niet alleen bezig om mensen te helpen van een verslaving van genotsmiddelen af te komen, maar ook om de psychische problemen achter de verslaving aan te pakken. Dit is een uitdagende taak voor onze psychiaters, die een extra dimensie geeft aan hun werk. Cliënten hebben vaak kleurrijke(en soms heel heftige) levens geleid en zoeken hulp om weer wat stabiliteit in hun leven te krijgen. Hieronder spreken VNN-psychiaters over hun werk.

Ben je psychiater en heb je interesse in de verslavingszorg? Stuur dan een mailtje naar werving@vnn.nl, wij beantwoorden je vragen met plezier.

Werken als psychiater bij VNN

Filmpje met Folkert Veentjer - 2.18 minuten

'Er zit vrijwel altijd psychiatrische problematiek achter een verslaving.' Psychiater Folkert Veentjer maakte een overstap van de reguliere psychiatrie naar de verslavingszorg. In 2015 begon hij als psychiater bij Verslavingszorg Noord Nederland. In de film vertelt Folkert over zijn werk en over de cliënten op zijn spreekuur.

Werken als psychiater bij VNN

Filmpje met Surja Nannan Panday - 3 minuten

Psychiater VNN: 'Je werkt met mensen en niet alleen met richtlijnen en diagnoses.' Psychiater Surja Nannan Panday werkt bij VNN en in dit filmpje gaat hij in op de vragen: - Hoe is het om met mensen met een verslaving te werken? - Wat maakt dit werk zinvol? - Hoe belangrijk zijn collega’s in dit werk? - Wat is het speciale van VNN als organisatie?

Werken als psychiater bij VNN: "ik leer elke dag"

Psychiater Corien ter Weeme vertelt in deze video over haar werk bij Verslavingszorg Noord Nederland. Na jaren haar eigen praktijk te hebben gehad, is ze blij dat ze nu in teamverband kan werken met andere disciplines. Ze combineert het somatische met het psychiatrische in haar baan en dat vindt ze erg interessant. Tenslotte heeft ze haar hart verloren aan de doelgroep.