Op weg naar de Rookvrije Generatie

Anoniem chatten

Op weg naar de Rookvrije Generatie

De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, het Longfonds en een toenemend aantal partners van de Alliantie Nederland Rookvrij waaronder VNN. De Rookvrije Generatie zet zich in voor een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen sigarettenrook en de verleiding om te gaan roken.

Rookvrije omgeving creëren
Elke week raken er honderden kinderen verslaafd aan roken in ons land. De helft van de kinderen die blijven roken, zal vroegtijdig overlijden aan de gevolgen daarvan. Dat zijn meer dan 20.000 doden per jaar, alleen al in Nederland. De Rookvrije Generatie wil dit voorkomen, onder andere door omgevingen waar kinderen komen rookvrij te maken. 

VNN-locaties rookvrij maken
VNN neemt deel aan het project Groningen Rookvrij, waarbij plaatsen in de stad Groningen waar veel kinderen komen (speeltuinen, scholen, sportclubs et cetera) rookvrij worden gemaakt. Om zelf ook het goede voorbeeld te geven, zet VNN zich actief in voor het rookvrij maken van de eigen locaties.

VNN-webinar 'Rookvrij zonder gedoe'
Steeds meer bedrijven heffen hun interne rookruimtes op en krijgt een gezonde levensstijl van medewerkers de prioriteit. In de webinar wordt ingegaan op vragen waar bedrijven mee worstelen:

  • Hoe moeten we een rookvrijbeleid opzetten?
  • Hoe creëer je draagvlak onder medewerkers en bezoekers?
  • Welke maatregelen zijn nodig om verder te komen dan een rookverbod?
  • Hoe ga je om met rookoverlast?
  • Wat is de juiste communicatiestrategie?

In de webinar gaan verslavingsarts Robert van de Graaf van VNN en Frits Mostert van het MCL (Medisch Centrum Leeuwarden) in op hoé om te gaan met de beren op de weg naar een rookvrije organisatie.

Webinar ‘Rookvrij zonder gedoe’

Webinar, januari 2020 - 33.32 minuten

Op weg naar een rookvrije generatie. In de webinar 'Rookvrij zonder gedoe' gaan verslavingsarts Robert van de Graaf van VNN en Frits Mostert van het MCL (Medisch Centrum Leeuwarden) in op hoé om te gaan met de beren op de weg naar een rookvrije organisatie.