Tabak

Roken... De risico's, voordelen van stoppen en onze hulp.

Anoniem chatten

Stoppen met roken en onze hulp

Vind je het moeilijk om te stoppen met roken? Heb je al meerdere pogingen gedaan maar lukt het je simpelweg niet? Je bent niet de enige. Vaak is het moeilijk om deze verslaving zelf weer onder controle te krijgen. Het wordt makkelijker wanneer je met iemand praat die je begrijpt en beschikt over professionele kennis en ervaring op dit gebied. 

Steuntje in de rug

VNN biedt je dit steuntje in de rug. Je krijgt een aantal gesprekken met een professional van VNN. De hoeveelheid gesprekken hangt af van je vraag en problematiek. In overleg met de professional bepaal je je behandeling. Gedurende de behandeling wordt er gewerkt met een trainingsboek met onder andere praktische adviezen voor het onder controle houden van je gebruik en tips voor moeilijke situaties. Tevens leer je je momenten van ‘trek’ herkennen; met onze hulp leer je om beter met deze momenten om te gaan.

Individueel of in groepsvorm
De gesprekken kunnen individueel of in groepsvorm plaatsvinden (afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur; je kunt baat hebben bij het delen met en leren van anderen). Indien je dit wenst kan je partner of familielid bij bepaalde gesprekken aanwezig zijn.

Online behandeling mogelijk
Je kunt je programma desgewenst ook deels online volgen. Je krijgt dan toegang tot ons online behandelprogramma met onder andere online oefeningen.

VNN is ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Hulp VNN

“De niet-veroordelende opstelling van mijn begeleider.” Robert weet zeker dat dat een van de belangrijkste dingen was die hem van zijn verslaving aan alcohol én roken heeft afgeholpen. “Plus mijn doelbewuste visualisatie van het akelige sterfbed dat mij stond te wachten als ik zou blijven roken.” In september 2017 ging Robert (40) in behandeling bij VNN om van zijn to...

Lees meer

Waarom stoppen met roken? 

De lichamelijke gevolgen van roken zijn ernstig. Naast kans op longkanker heb je eerder kans om andere vormen van kanker te krijgen, meer kans op hart- en vaatziekten, COPD en worden bijna alle organen aangetast. Roken is bovendien ook schadelijk voor de gezondheid van mensen in je omgeving. Maar stoppen met roken levert niet alleen gezondheidsvoordelen op. Overige voordelen van stoppen met roken zijn: 

• Je voelt je fitter.
• Je proeft en ruikt beter.
• Je bespaart geld.
• Je hoeft niet meer in weer en wind buiten te roken.

Zwanger of word je binnenkort geopereerd? 

Wil je zwanger worden, ben je zwanger of word je binnenkort geopereerd? Dan is dat een extra reden om te stoppen met roken. Ook dan biedt VNN een steuntje in de rug! 

Roken tijdens de zwangerschap brengt risico's met zich mee. Roken: 

  • verlaagt het geboortegewicht van het kind
  • geeft een grotere kans op een miskraam
  • verhoogt de kans op wiegendood
  • vergroot de kans op diabetes op volwassen leeftijd

Wil je stoppen met roken?

Hoe werkt de aanmelding bij VNN

Contact Eenmalig adviesgesprek Aanmelden voor hulp VNN belt u om een datum af te spreken voor het intakegesprek Intakegesprek op een VNN locatie Start behandeling

VNN draagt bij aan een Rookvrije Generatie

De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, het Longfonds en een toenemend aantal partners van de Alliantie Nederland Rookvrij waaronder VNN. De Rookvrije Generatie zet zich in voor een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Rookvrije omgeving creëren 

Elke week raken er honderden kinderen verslaafd aan roken in ons land. De helft van de kinderen die blijven roken, zal vroegtijdig overlijden aan de gevolgen daarvan. Dat zijn meer dan 20.000 doden per jaar, alleen al in Nederland. De Rookvrije Generatie wil dit voorkomen, onder andere door omgevingen waar kinderen komen rookvrij te maken. 

VNN-locaties rookvrij maken

VNN neemt deel aan het project Groningen Rookvrij, waarbij plaatsen in de stad Groningen waar veel kinderen komen (speeltuinen, scholen, sportclubs et cetera) rookvrij worden gemaakt. Om zelf ook het goede voorbeeld te geven, zet VNN zich actief in voor het rookvrij maken van de eigen locaties.