Anoniem chatten

Meest gebruikte drugs

Er zijn veel drugsvarianten die in uitwerking en risico van elkaar verschillen. We hebben de meest voorkomende drugs hieronder voor je op een rijtje gezet. Lees vooral goed wat de risico's van een drug kunnen zijn. 

Amfetamine (of speed)
Een oppepmiddel dat je vermoeidheid onderdrukt waardoor het vaak als 'partydrug' op feesten gebruikt wordt.
De drug kan zowel lichamelijke (hoofdpijn, hartkloppingen) als psychische klachten (angst, agressie) geven.
Meer over deze drug.

Cocaïne
Deze drug wordt ook wel 'coke' genoemd en geeft een energiek gevoel. Cocaïne is slecht voor je hart en bloedvaten en kan ook vervelende psychische klachten geven als slaapstoornissen en depressieve klachten.
Meer over deze drug.

GHB
Een verdovende drug waarbij de concentratie en het gewicht in vloeistof sterk kunnen verschillen. Hierdoor gebruik je snel teveel wat een ernstige (dodelijke) afloop tot gevolg kan hebben.
Meer over deze drug.

Hasj en wiet
Deze softdrugs, ook wel cannabis genoemd, versterkt je gevoelens en geeft een ontspannen gevoel. Het spul vermindert je concentratie- en reactievermogen en kan nog een aantal vervelende psychische uitwerkingen hebben.
Meer over deze drug.

Heroïne
Heroïne is pijnstillend en werkt verdovend maar brengt ook een flink aantal risico's met zich mee. Je kunt er lichamelijk sterk afhankelijk van worden.
Meer over deze drug.

Ketamine
Ketamine is een narcosemiddel dat in een lage hoeveelheid als drug gebruikt wordt. De drug kan een aantal vervelende psychische risico's met zich meebrengen.
Meer over deze drug.

Lachgas
Lachgas zorgt voor een kortstondige verdoving en zuurstofgebrek. Het gas kent vele risico's, waaronder het bevriezen van de longen.
Meer over deze drug.

LSD
LSD is een tripmiddel dat verkrijgbaar is in vele vormen. Het werkt op je waarneming en kan een aantal vervelende gevolgen hebben.
Meer over deze drug.

Methadon
Methadon is een sterk pijnstillende en verdovende drug. Het gebruik ervan kan een aantal nadelige gevolgen hebben, bijvoorbeeld emotionele afvlakking.
Meer over deze drug.

Paddo's en truffels
Paddo's en truffels kunnen gegeten of gedronken worden. Ze brengen hallucinaties met zich mee die fijn kunnen voelen maar ook volledig verkeerd kunnen uitpakken.
Meer over deze drug.

XTC
XTC (ecstasy drug) is een drug dat je oppept en een ontspannen gevoel geeft. Lees ook over de dosering, risico's en gevaren van deze drug.
Meer over deze drug.

4-FA
4-FA geeft een opgewekt gevoel maar kan de gezondheid ernstig schaden. De bloeddruk verhogende werking kan grote problemen geven aan hart en bloedvaten.
Meer over deze drug.