Anoniem chatten

Symposium Leefstijlziekenhuis in Leeuwarden

Soort:
Symposium
Startdatum:
20 sep 2019

Het aantal mensen met ziekten en klachten ten gevolge van een ongezonde leefstijl neemt toe. Recent is in het Nationaal Preventieakkoord een pakket van maatregelen vastgesteld om het aantal mensen dat rookt, problematisch alcohol drinkt en overgewicht heeft terug te dringen.

Tijdens het symposium bespreken we wat het Nationaal Preventieakkoord betekent voor artsen en andere hulpverleners in het ziekenhuis. Verder gaan we in op de mogelijkheden die je als hulpverlener hebt om de leefstijl van patiënten / cliënten te beïnvloeden? Hoe kunnen eerste en tweede lijn samenwerken en elkaar versterken? We focussen hierbij niet alleen op interventies in de spreekkamer, maar ook interventies die je als hulpverlener zorgorganisatie-breed of in de zorgketen kan inzetten. Hoe ziet leefstijlzorg in het ziekenhuis idealiter eruit. Deze onderwerpen komen aan de orde tijdens een interactief symposium in het MCL op vrijdag 20 september 2019.

Een van de sprekers is Dr. Robert van de Graaf, verslavingsarts en leefstijlarts Verslavingszorg Noord Nederland: Roken, problematisch alcoholgebruik, teveel inactiviteit en ongezond eetgedrag: is er een generieke aanpak van deze ongezonde gedragingen? Een visie op hoe leefstijlzorg in een zorgorganisatie, de zorgketen en in de individuele behandeling van patiënten geïntegreerd kan worden.

Meer informatie en aanmelden op de website van MCL Symposium Leefstijlzorg in het ziekenhuis