Samen met VNN stoppen met roken tijdens Stoptober

Anoniem chatten
9 september 2021

Stoppen met roken kan erg moeilijk zijn, maar de juiste begeleiding en aanmoediging kan het verschil maken! VNN biedt daarom tijdens Stoptober gratis stoppen-met-roken-begeleiding aan. In Drachten, Emmen en Winsum komen pop-up poli’s waar rokers in een kleine groep en onder deskundige begeleiding de uitdaging aangaan om een maand niet te roken.

Stoptober: een maand niet roken

Stoptober is een landelijke campagne waarbij deelnemers de uitdaging aangaan om 28 dagen (in de maand oktober) niet te roken. Dit doen ze samen met duizenden anderen. Een mooie eerste stap om uiteindelijk misschien wel voorgoed te stoppen! De kracht van Stoptober is de positieve aanpak en onderlinge support. Deelnemers worden aangemoedigd via de gratis Stoptober app, het Stoptober magazine en verschillende social mediakanalen.

De kracht van de groep

Het kan enorm schelen als je weet dat je niet de enige bent die een pittige uitdaging aangaat. Dat is zo mooi aan Stoptober! De pop-up Poli’s van VNN benutten dit principe ook en gaan nog een stap verder. De uitdaging wordt echt samen aangegaan. Als groep leer je niet alleen van de begeleiding, maar ook van elkaars ervaringen. Doordat je het samen doet, kan je elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren. Tijdens Stoptober komen de groepen vijf keer bij elkaar.

Leren over verslaving en leefstijl

De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundige coaches van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving is en hoe het werkt. Er is ook aandacht voor gezonde leefstijl Deze informatie wordt vervolgens omgezet in praktische tips. Wat kan je bijvoorbeeld het beste doen als je trek krijgt in een sigaret, en waarom werkt dat? Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komen ook aan bod. In deze tijd van corona is het extra belangrijk om de sigaretten links te laten liggen en een gezondere leefstijl te omarmen. Daarom is het de moeite waard om samen de schouders eronder te zetten!

Ervaringen deelnemers

Deelnemers van de vorige pop-up poli’s vonden het fijn om in een groep te stoppen met roken. Citaat van een deelnemer: “Als ik het alleen had moeten doen, was ik allang weer gaan roken”. Ook vonden veel mensen de bijgebrachte kennis over verslaving heel waardevol. De luchtige sfeer werd ook gewaardeerd.

Vol is vol

Deelname aan de pop-up poli’s is gratis. De bijeenkomsten vinden plaats in Drachten, Emmen en Winsum. Mensen die geïnteresseerd zijn, worden aangeraden zich snel in te schrijven, want de beschikbaarheid is beperkt! Kijk voor meer informatie op vnn.nl/pop-uppoli.

Veilig voor bezoekers

VNN is veilig voor bezoekers. Onze maatregelen in het kader van het coronavirus zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Kijk voor meer informatie op vnn.nl/corona.