VNN en het coronavirus

Anoniem chatten

VNN en het coronavirus
Laatste update: 25 september 2020

Op deze pagina vind je informatie over hoe VNN omgaat met het coronavirus. De maatregelen zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Onze zorg gaat door. We zijn er. Ook nu.
VNN is veilig voor jou als bezoeker of cliënt. Je bent van harte welkom! 

 • Nieuwe cliënten kunnen zich via de huisarts aanmelden voor hulp
 • Gezien de toename van het aantal besmettingen in het Noorden gaat VNN weer meer over op afspraken via (beeld)bellen. Dit doen we om het risico op besmetting met het coronavirus te beperken. De ervaringen met beeldbellen, van zowel cliënten als behandelaren, zijn positief!
 • Opname in een van de klinieken van VNN is ook mogelijk.

Voordat je naar VNN gaat
Stel jezelf de volgende vragen. Indien je een van de vragen met ‘Ja’ beantwoordt, neem dan telefonisch contact op.  

Let op: blijf thuis bij klachten. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had? Of ben je korter dan 14 dagen geleden uit een
land/regio teruggekeerd met code oranje of rood? Blijf dan ook thuis. 

Als je bij VNN bent

 • Verschijn niet te vroeg op een afspraak (zodat het niet te vol wordt in de wachtruimtes).
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Gebruik handgel bij binnenkomst.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Schud geen handen. 

Uiteraard houden ook onze medewerkers zich aan de maatregelen.

Zie voor verdere uitleg over SAS het filmpje Anderhalvemeter bij VNN

  Meer informatie of contact?
  Wil je graag advies of twijfel je over hulp? Aarzel niet en bel 088 234 34 34. Je kunt je vragen ook mailen via Stel een vraag.

  Luisterend oor?Trek aan de Bel

  VNN heeft ook een gratis anonieme telefonische dienst: Trek aan de bel. Ervaringsdeskundige vrijwilligers, die kennis hebben van en ervaring met verslaving, bieden een luisterend oor. De dienst is voor iedereen die geraakt wordt door problemen die ontstaan door gebruik van middelen of een verslaving. De vrijwilligers luisteren zonder oordeel en met aandacht naar mensen hun verhaal. Trek aan de bel is 7 dagen per week bereikbaar tussen 9:00 en 23:00 uur via 0800 020 27 21.

  Filmpjes voor cliënten

  In de periode van de Coronacrisis kunnen veel groepsbijeenkomsten voor cliënten en naasten geen doorgang vinden. Om toch enige ondersteuning te bieden, hebben VNN-trainers een platform opgezet voor filmpjes. Zo zijn er filmpjes als 'Hoe hou ik de moed erin?'

  Het platform Filmpjes voor cliënten wordt met regelmaat aangevuld met nieuwe filmpjes.

  Vragen over (overmatig) gebruik van beeldscherm, alcohol, drugs en over gokken, roken in de Coronacrisis

  Drugstestservice

  De drugstestservice voor uitgaansdrugs is in deze coronacrisis anders georganiseerd. Het spreekuur is vervallen. Alleen in uitzonderlijke gevallen kun je een nieuwe sample aanleveren om te laten testen. Bijvoorbeeld omdat je vermoedt dat je drugs vervuild zijn of omdat je ernstige klachten kreeg na gebruik.

  Wil je iets laten testen, stuur dan een verzoek naar testservice@vnn.nl met vermelding van je telefoonnummer en de locatie die je wilt bezoeken (Groningen of Leeuwarden). Binnen 3 werkdagen word je gebeld door een tester. De tester bepaalt of je het sample mag inleveren voor een analyse. Zo ja, dan krijg je een volgnummer en een afspraak over plaats en tijdstip waarop je je sample met het verstrekte volgnummer in kan leveren. 

  • Een pil moet onbeschadigd zijn. Dus geen brokjes, halve of gebroken pillen inleveren
  • Van poeder moet je minimaal 150 mg inleveren.

  Kom precies op het afgesproken tijdstip. Kom je te vroeg, wacht dan buiten tot het moment van afspraak. Kom je te laat, dan vervalt je afspraak. Heb je coronaverschijnselen, dan word je de toegang tot ons pand geweigerd. Neem in dat geval contact op met de tester om samen te kijken naar een oplossing.
  Kijk voor aanvullende info op www.drugs-test.nl

  Op de website Drugs&Uitgaan staat Drugsgebruik in tijden van het Coronavirus en op de website van Unity lees je praktische tips over het Coronavirus en drugsgebruik.