• VNN en het Coronavirus. Ga naar vnn.nl/corona
 • Alert! In Nederland is hasj en wiet in omloop dat is vervuild met MDMB-4en-PINACA. Lees hier meer over de vervuilde cannabis.

VNN en het coronavirus

Anoniem chatten
12 maart 2020

VNN en het coronavirus
Laatste update: 14 januari 2021

Op deze pagina vind je informatie over hoe VNN omgaat met het coronavirus en de lockdown.

Onze zorg gaat door. We zijn er, ook nu.
- VNN laat de zorg zoveel mogelijk doorgaan, ondanks de lockdown.
- Het kan zijn dat afspraken via (beeld)bellen plaats vinden. Je behandelaar maakt hier afspraken met je over. De 
ervaringen met beeldbellen, van zowel cliënten als behandelaren, zijn positief!

- Opname in een van de klinieken van VNN is nog steeds mogelijk.

De bezoekregeling van de klinieken is aangepast. Cliënten mogen tot 9 februari per week maximaal 1 persoon bezoek ontvangen. Cliënten stellen hun familie/vrienden hiervan zelf op de hoogte.

Als je naar ons wil komen
Stel jezelf de volgende vragen. Indien je een van de vragen met ‘Ja’ beantwoordt, neem dan contact op via
088 234 34 34.  
Let op: blijf thuis bij klachten. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had? Of ben je korter dan 14 dagen geleden uit een
land/regio teruggekeerd met code oranje of rood? Blijf dan ook thuis. 

Als je bij VNN bent

 • Draag een mondkapje bij binnenkomst en op plaatsen waar het druk kan zijn (in de wachtkamer en op de gang bijvoorbeeld). Ben je daarna in een ruimte waar de 1,5 meter wordt aangehouden, dan mag het mondkapje af. Neem je eigen mondkapje mee. Als je geen mondkapje hebt, kun je eentje bij de receptie vragen.  
 • Verschijn niet te vroeg op een afspraak (zodat het niet te vol wordt in de wachtruimtes).
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Gebruik handgel bij binnenkomst.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Schud geen handen. 

Uiteraard houden ook onze medewerkers zich aan deze maatregelen. 

  Meer informatie of contact?
  Wil je graag advies of twijfel je over hulp? Aarzel niet en bel 088 234 34 34. Je kunt je vragen ook mailen via Stel een vraag.

  Luisterend oor?Trek aan de Bel

  VNN heeft ook een gratis anonieme telefonische dienst: Trek aan de bel. Ervaringsdeskundige vrijwilligers, die kennis hebben van en ervaring met verslaving, bieden een luisterend oor. De dienst is voor iedereen die geraakt wordt door problemen die ontstaan door gebruik van middelen of een verslaving. De vrijwilligers luisteren zonder oordeel en met aandacht naar mensen hun verhaal. Trek aan de bel is 7 dagen per week bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 en van 18:00 tot 23:00 uur via 0800 020 27 21.

  Filmpjes voor cliënten

  Om in coronatijd ondersteuning te bieden, hebben VNN-trainers een platform opgezet voor filmpjes. Zo zijn er filmpjes als 'Hoe hou ik de moed erin?'

  Het platform Filmpjes voor cliënten wordt met regelmaat aangevuld met nieuwe filmpjes.

  Vragen over (overmatig) gebruik van beeldscherm, alcohol, drugs en over gokken, roken in coronatijd

  Drugstestservice

  De testservice is voorlopig beperkt open.

  Gezien de huidige coronarichtlijnen vanuit het RIVM geldt het dringende advies om het gebruik van drugs uit te stellen. Je kunt momenteel alleen een afspraak maken in het geval je toch drugs hebt gebruikt waar je nare, ongewenste en onverwachte ervaringen mee hebt gehad, of waarvan je weet dat anderen er ernstige klachten door hebben gekregen. Ook in het kader van de lopende Red Alert vanwege vervuilde cannabis kan er een afspraak gemaakt worden.

  Als er geen dringende reden is om je drugs te laten testen, kun je momenteel niet terecht bij de testlocaties, we rekenen op je begrip!

  Vind jij na het lezen van bovenstaande informatie het toch noodzakelijk om je drugs te laten testen, dan kun je een mail sturen naar testservice@vnn.nl met vermelding van telefoonnummer en de gewenste testlocatie: Groningen, Leeuwarden of Assen. Bij bezoek aan ons pand gaan wij ervan uit dat je geen klachten hebt en het dragen van een mondkapje is verplicht.

  De mensen die in Groningen/Assen willen testen worden elke dinsdag tussen 13.00-16.00 uur gebeld om een telefonische vragenlijst af te nemen en een afspraak te maken. De uitslagen worden elke vrijdag tussen 14.00-16.00 uur gegeven. We bellen met een afgeschermd nummer.

  Heb je algemene vragen over drugs, gebruik of verslaving? Dan kun je mailen naar info@vnn.nl of gebruik maken van de chatservice elke werkdag tussen 13.00-17.00 uur.