VNN en het coronavirus

Anoniem chatten

VNN en het coronavirus
Laatste update: 11 november 2020

Op deze pagina vind je informatie over hoe VNN omgaat met het coronavirus. De maatregelen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de overheid.

Onze zorg gaat door. We zijn er. Ook nu.
Je bent van harte welkom! 

 • Nieuwe cliënten kunnen zich via de huisarts aanmelden voor hulp
 • Afspraken vinden plaats op locatie of via (beeld)bellen. Je behandelaar maakt hier afspraken met je over. De ervaringen met beeldbellen, van zowel cliënten als behandelaren, zijn positief!
 • Opname in een van de klinieken van VNN is ook mogelijk.

Voordat je naar VNN gaat
Stel jezelf de volgende vragen. Indien je een van de vragen met ‘Ja’ beantwoordt, neem dan contact op via
088 234 34 34.  

Let op: blijf thuis bij klachten. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had? Of ben je korter dan 14 dagen geleden uit een
land/regio teruggekeerd met code oranje of rood? Blijf dan ook thuis. 

Als je bij VNN bent

 • Verschijn niet te vroeg op een afspraak (zodat het niet te vol wordt in de wachtruimtes).
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Gebruik handgel bij binnenkomst.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Schud geen handen. 
 • Draag een mondkapje bij binnenkomst en op plaatsen waar het druk kan zijn (in de wachtkamer en op de gang bijvoorbeeld). Ben je daarna in een ruimte waar de 1,5 meter wordt aangehouden, dan mag het mondkapje af (Neem je eigen mondkapje mee. Als je geen mondkapje hebt, kun je eentje bij de receptie vragen).  

Uiteraard houden ook onze medewerkers zich aan deze maatregelen. 

  Meer informatie of contact?
  Wil je graag advies of twijfel je over hulp? Aarzel niet en bel 088 234 34 34. Je kunt je vragen ook mailen via Stel een vraag.

  Luisterend oor?Trek aan de Bel

  VNN heeft ook een gratis anonieme telefonische dienst: Trek aan de bel. Ervaringsdeskundige vrijwilligers, die kennis hebben van en ervaring met verslaving, bieden een luisterend oor. De dienst is voor iedereen die geraakt wordt door problemen die ontstaan door gebruik van middelen of een verslaving. De vrijwilligers luisteren zonder oordeel en met aandacht naar mensen hun verhaal. Trek aan de bel is 7 dagen per week bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 en van 18:00 tot 23:00 uur via 0800 020 27 21.

  Filmpjes voor cliënten

  Om in coronatijd ondersteuning te bieden, hebben VNN-trainers een platform opgezet voor filmpjes. Zo zijn er filmpjes als 'Hoe hou ik de moed erin?'

  Het platform Filmpjes voor cliënten wordt met regelmaat aangevuld met nieuwe filmpjes.

  Vragen over (overmatig) gebruik van beeldscherm, alcohol, drugs en over gokken, roken in coronatijd

  Drugstestservice

  De drugstestservice voor uitgaansdrugs is in coronatijd anders georganiseerd. Het spreekuur is vervallen. Wil je iets laten testen, stuur dan een verzoek naar testservice@vnn.nl met vermelding van jouw telefoonnummer en de locatie die je wilt bezoeken (Groningen, Assen of Leeuwarden). Binnen 3 werkdagen word je gebeld door een tester van één van deze locaties. Samen met deze tester maak je vervolgens een afspraak om het drugssample in te leveren.

  Let op:
  •    Een pil moet onbeschadigd zijn. Dus geen brokjes, halve of gebroken pillen inleveren.
  •    Van poeder moet je minimaal 0,15 gram inleveren. Heb je natte speed, droog deze dan voordat je deze inlevert.

  Kom precies op het afgesproken tijdstip. Zie hierboven voor waar je aan moet denken als je een VNN-locatie bezoekt. Kom je te laat, dan vervalt je afspraak. Heb je coronaverschijnselen, dan word je de toegang tot ons pand geweigerd. Neem in dat geval contact op met de tester om samen te kijken naar een oplossing.

  Kijk voor aanvullende info op www.drugs-test.nl

  Op de website Drugs&Uitgaan staat Drugsgebruik in tijden van het Coronavirus en op de website van Unity lees je praktische tips over het coronavirus en drugsgebruik.