Gratis VNN-webinars

Anoniem chatten

Webinars over alcohol, drugs, roken, gamen en omgaan met verslaving

VNN organiseert webinars over alcohol, drugs, gamen, over verslaving en hoe om te gaan met iemand die verslaafd is. Deelname is gratis.

Voor wie
De webinars zijn bestemd voor een brede doelgroep, van ouders tot docenten en van huisartsen tot jongerenwerkers en andere hulpverleners.

Geplande webinars in 2019

  • 'Rookvrij zonder gedoe' - 12 november 2019 van 12.30 - 13.00 uur. Lunchwebinar voor professionals van organisaties en bedrijven
     
  • Publiekswebinar Drugs - 12 december 2019 van 20.00 tot 20.45 uur

Wat is een webinar?

Een webinar (web seminar) is een lezing of een presentatie die live via internet wordt uitgezonden.
In een webinar geeft een deskundige voor online publiek een presentatie. Deelnemers kunnen tijdens de uitzending via e-mail live vragen stellen aan de presentator. Deze vragen worden tijdens de webinar zoveel mogelijk direct beantwoord. 
Geïnteresseerden kunnen zich voor een webinar (gratis) aanmelden met een e-mailadres en krijgen vooraf een link toegezonden waar de webinar live wordt uitgezonden. De deelnemers kunnen 
deze uitzending op het geplande tijdstip live volgen op een eigen computer op een zelfgekozen plek.

Waarom een webinar?

Voor VNN is een webinar een uitstekende manier om de feiten en het omgaan met alcohol, drugs, verslaving onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het is laagdrempelig en mensen kunnen, desgewenst anoniem, vanachter hun eigen computer meer te weten komen over het onderwerp en live hun vragen stellen aan de medewerkers die het onderwerp presenteren.

VNN weet uit ervaring dat het belangrijk is om in een vroeg stadium de problematiek te herkennen en te weten welke stappen mogelijk zijn om weer in een gezond leefpatroon te komen. 

Webinars om terug te kijken

Video afspelen
juni 2019
Webinar 'Verslaving en LVB'
Video afspelen

In de webinar zijn VNN en Cosis in gesprek over: Hoe maak je blowen, alcohol, gamen bespreekbaar en hoe ga je er mee om? Wat is het taalniveau van een LVB-cliënt? Hoe kunnen we samenwerken rondom de cliënt?

Video afspelen
VNN-webinar april 2019
Webinar 'GAMEN spel of verslaving?'
Video afspelen

In de webinar antwoord van deskundigen op de vragen: 'Hoeveel uur gamen is nog gezond?' Voel je je als ouder net een politieagent? Gaat er te veel geld naar de skins van Fortnite? Wat is de grens tussen spel en verslaving?"

Video afspelen
Webinar, december 2018
Terugkijken webinar 'DRUGS oud en nieuw'
Video afspelen

In deze webinar informatie over de meest bekende drugs en over trends in drugsgebruik. Het gaat ook over herkennen van drugsgebruik en het bespreekbaar maken.

Video afspelen
VNN-webinar FRIS ouder worden - met minder alcohol
Video afspelen

Over de impact van alcohol op het ouder wordende lichaam en op de verandering van de leefsituatie. En tips wat je kan doen (en laten) als naastbetrokkene of professional. Voor wie? Voor een brede doelgroep: Partners, kinderen van en andere naastbetrokkenen die te maken hebben met iemand in de directe omgeving die (veel) drinkt Medewerkers thuiszorg, wijkteams en andere hulpverleners ...

Video afspelen

Live-uitzending van de VNN-webinar ‘Wat is verslaving?’. Met dank aan de ervaringsdeskundigen voor het uitspreken van teksten van (ex)cliënten.

Lees meer
Video afspelen

Drank. Drugs. Het maakt veel mensen ongelukkig en er gaan meer relaties aan kapot dan ons lief is. In de webinar gaat het over: - Wat u kunt doen als naastbetrokkene voor uw partner die teveel drinkt - Wat de valkuilen zijn De inhoud van de webinar is ook bedoeld voor ouders met volwassen kinderen bij wie het alcohol- of drugsgebruik uit de hand is gelopen.

Lees meer

Verdieping in de informatie

Ben je een professional en wil je dieper ingaan op een van de onderwerpen van een webinar, kijk dan bij ons aanbod Training & nascholing. VNN organiseert trainingen en workshops over het herkennen van genotmiddelen, zoals Drugs van A tot Z, of over Motiverende gespreksvoering bij verslaving

Ben je een ouder dan kun je de cursus volgen 'Help, mijn kind gebruikt!'. Voor naastbetrokkenen van verslaafden zijn er verschillende gespreksgroepen zoals 'Het gebruik van een ander zat'