Gratis VNN-webinars

Anoniem chatten

Webinars over alcohol, drugs, gamen en omgaan met verslaving

VNN organiseert webinars over alcohol, drugs, gamen, over verslaving en hoe om te gaan met iemand die verslaafd is. Deelname is gratis.

Voor wie
De webinars zijn bestemd voor een brede doelgroep, van ouders tot docenten en van huisartsen tot jongerenwerkers en andere hulpverleners.

Door wie
Medewerkers van Voorlichting & Preventie van VNN presenteren de webinar. De webinar met het onderwerp Wat is verslaving? werd gepresenteerd door een verslavingsarts van VNN. Bij de webinar Omgaan met het drankprobleem van de ander is een systeemtherapeut betrokken.

Na afloop wordt de uitzending op onze website geplaatst om terug te kijken, maar er kunnen geen vragen meer worden gesteld. Deelnemers krijgen de volgende dag de link automatisch in hun mail.

Verdieping in de informatie
Ben je een professional en wil je dieper ingaan op een van de onderwerpen van een webinar, kijk dan bij ons aanbod Training & nascholing. VNN organiseert trainingen en workshops over het herkennen van genotmiddelen, zoals Drugs van A tot Z, of over Motiverende gespreksvoering bij verslaving

Ben je een ouder dan kun je de cursus volgen 'Help, mijn kind gebruikt!'. Voor naastbetrokkenen van verslaafden zijn er verschillende gespreksgroepen zoals 'Het gebruik van een ander zat'

Wat is een webinar?
Een webinar (web seminar) is een lezing of een presentatie die live via internet wordt uitgezonden.
In een webinar geeft een deskundige voor online publiek een presentatie. Deelnemers kunnen tijdens de uitzending via e-mail live vragen stellen aan de presentator. Deze vragen worden tijdens de webinar zoveel mogelijk direct beantwoord. 
Geïnteresseerden kunnen zich voor een webinar (gratis) aanmelden met een e-mailadres en krijgen vooraf een link toegezonden waar de webinar live wordt uitgezonden. De deelnemers kunnen 
deze uitzending op het geplande tijdstip live volgen op een eigen computer op een zelfgekozen plek.

Waarom een webinar?
Voor VNN is een webinar een uitstekende manier om de feiten en het omgaan met alcohol, drugs, verslaving onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het is laagdrempelig en mensen kunnen, desgewenst anoniem, vanachter hun eigen computer meer te weten komen over het onderwerp en live hun vragen stellen aan de medewerkers die het onderwerp presenteren.

VNN weet uit ervaring dat het belangrijk is om in een vroeg stadium de problematiek te herkennen en te weten welke stappen mogelijk zijn om weer in een gezond leefpatroon te komen. 

Webinars in 2018

  • DRUGS oud en nieuw - 13 december 2018
    Je kunt de webinar binnenkort terugkijken.

Webinars om terug te kijken

Video afspelen
Webinar 'GAMEN, spel of verslaving'

Terugkijken van de webinar 'GAMEN, spel of verslaving?' Wanneer is gamen niet langer een tijdelijke, tijdrovende hobby, maar een verslaving? Deze webinar staat in het teken van gamen. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen kampen met een gameverslaving, zowel jongeren als volwassenen. De webina...

Video afspelen
VNN-webinar FRIS ouder worden - met minder alcohol

Over de impact van alcohol op het ouder wordende lichaam en op de verandering van de leefsituatie. En tips wat je kan doen (en laten) als naastbetrokkene of professional. Voor wie? Voor een brede doelgroep: Partners, kinderen van en andere naastbetrokkenen die te maken hebben met iemand in de directe omgeving die (veel) drinkt Medew...

Video afspelen
Webinar 'DRUGS de fabels en de feiten'

In 45 minuten de ins- en outs van drugsgebruik - stap voor stap naar het herkennen van drugsgebruik - informatie, foto's, filmpjes Wat zijn de meest gebruikte drugs en hoe zien ze er uit? Wat voel je als je drugs gebruikt? Welke signalen duiden op drugsgebruik? Hoe maak ik drugsgebruik bespreekbaar?

Video afspelen
Webinar 'Omgaan met het drankprobleem van de ander'

Drank. Drugs. Het maakt veel mensen ongelukkig en er gaan meer relaties aan kapot dan ons lief is. In deze webinar van 45 minuten tips voor wat je kunt doen als je partner die teveel drinkt en wat de valkuilen zijn.

Video afspelen
Webinar Wat is verslaving?

In deze webinar van 45 minuten uitleg over het proces van verslaving, de fasen en functies van gebruik en portretten van mensen met een verslaving. De webinar is interessant voor mensen met een verslaving en hun partners en familie tot medewerkers van wijkteams. En ook voor huisartsen, jongerenwerkers en andere hulpverleners.