Gratis VNN-webinars

Anoniem chatten

Webinars over alcohol, drugs, roken, gamen en omgaan met verslaving

VNN organiseert webinars over alcohol, drugs, gamen, over verslaving en hoe om te gaan met iemand die verslaafd is. Deelname is gratis.

Voor wie
De webinars zijn bestemd voor een brede doelgroep, van ouders tot docenten en van huisartsen tot jongerenwerkers en andere hulpverleners.

Geplande webinars

Wat is een webinar?

Een webinar (web seminar) is een lezing of een presentatie die live via internet wordt uitgezonden.
In een webinar geeft een deskundige voor online publiek een presentatie. Deelnemers kunnen tijdens de uitzending via e-mail live vragen stellen aan de presentator. Deze vragen worden tijdens de webinar zoveel mogelijk direct beantwoord. 
Geïnteresseerden kunnen zich voor een webinar (gratis) aanmelden met een e-mailadres en krijgen vooraf een link toegezonden waar de webinar live wordt uitgezonden. De deelnemers kunnen 
deze uitzending op het geplande tijdstip live volgen op een eigen computer op een zelfgekozen plek.

Waarom een webinar?

Voor VNN is een webinar een uitstekende manier om de feiten en het omgaan met alcohol, drugs, verslaving onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het is laagdrempelig en mensen kunnen, desgewenst anoniem, vanachter hun eigen computer meer te weten komen over het onderwerp en live hun vragen stellen aan de medewerkers die het onderwerp presenteren.

VNN weet uit ervaring dat het belangrijk is om in een vroeg stadium de problematiek te herkennen en te weten welke stappen mogelijk zijn om weer in een gezond leefpatroon te komen. 

Webinars om terug te kijken

Webinar 'DRUGS vriend én vijand?'

VNN-webinar, december 2019 - 49.09 minuten

In de webinar gaan we in gesprek met jongeren en professionals over het onderwerp 'DRUGS vriend én vijand?' Het gaat over: Wiet, lachgas, pillen Wat voel je als je deze drugs gebruikt? Hoe denken jongeren over drugsgebruik? Wanneer worden drugs een vijand? Hoe praat je erover met je kinderen? Regels of afspraken?

Webinar 'Verslaving en LVB'

Webinar, juni 2019 - 28.42 minuten

In de webinar zijn VNN en Cosis in gesprek over: Hoe maak je blowen, alcohol, gamen bespreekbaar en hoe ga je er mee om? Wat is het taalniveau van een LVB-cliënt? Hoe kunnen we samenwerken rondom de cliënt?

Webinar 'GAMEN spel of verslaving?'

VNN-webinar april 2019 - 54.08 minuten

In de webinar antwoord van deskundigen op de vragen: 'Hoeveel uur gamen is nog gezond?' Voel je je als ouder net een politieagent? Gaat er te veel geld naar de skins van Fortnite? Wat is de grens tussen spel en verslaving?"

Webinar 'DRUGS oud en nieuw'

VNN-webinar, december 2018 - 54.53 minuten

In de webinar geven preventiemedewerkers van VNN uitleg over de meest gebruikte drugs, hoe ze eruit zien en over nieuwe en actuele (party)drugs, zoals lachgas.Verder gaan ze in op wat je voelt als je drugs gebruikt en hoe je drugs bespreekbaar maakt met iemand bij wie je drugsgebruik vermoedt. In de webinar zien we ook Jasper, 23 jaar. Hij vertelt over zijn periode van alcohol- en drugsm...

'FRIS ouder worden' - met minder alcohol

VNN-webinar, november 2017 - 48.18 minuten

Over de impact van alcohol op het ouder wordende lichaam en op de verandering van de leefsituatie. En tips wat je kan doen (en laten) als naastbetrokkene of professional.

'Wat is verslaving?'

VNN-webinar, juni 2016 - 50.14 minuten

VNN-webinar ‘Wat is verslaving?’. Met dank aan de ervaringsdeskundigen voor het uitspreken van teksten van (ex)cliënten.

'Omgaan met het (drank)probleem van de ander'

VNN-webinar, december 2016

Drank. Drugs. Het maakt veel mensen ongelukkig en er gaan meer relaties aan kapot dan ons lief is. In de webinar gaat het over wat je kunt doen als naastbetrokkene van je partner die teveel drinkt en wat de valkuilen zijn. De inhoud van de webinar is ook bedoeld voor ouders met volwassen kinderen bij wie het alcohol- of drugsgebruik uit de hand is gelopen.

Verdieping in de informatie

Ben je een professional en wil je dieper ingaan op een van de onderwerpen van een webinar, kijk dan bij ons aanbod Training & nascholing. VNN organiseert trainingen en workshops over het herkennen van genotmiddelen, zoals Drugs van A tot Z, of over Motiverende gespreksvoering bij verslaving

Ben je een ouder dan kun je de cursus volgen 'Help, mijn kind gebruikt!'. Voor naastbetrokkenen van verslaafden zijn er verschillende gespreksgroepen zoals 'Het gebruik van een ander zat'