• VNN en het Coronavirus. Ga naar vnn.nl/corona
  • Alert! In Nederland is hasj en wiet in omloop dat is vervuild met MDMB-4en-PINACA. Lees hier meer over de vervuilde cannabis.

Deeltijdbehandeling

Anoniem chatten

Deeltijdbehandeling houdt in dat je een aantal dagdelen per week bij ons in een polikliniek behandeld wordt. De overige dagdelen ben je thuis. Deeltijdbehandeling is mogelijk in Heerenveen, Groningen en Emmen.

Aanmelden voor hulp

Voor wie

Deeltijdbehandeling is alleen geschikt voor mensen die met hun gebruik zijn gestopt én sterk en stabiel genoeg zijn om vanuit huis aan hun problemen te werken.

Voor jongeren is er ook deeltijdbehandeling mogelijk in de stad Groningen. Lees hierover meer bij Deeltijdbehandeling jongeren in Groningen

"Als dexamfetamine geen medicijn meer is"

Johan volgde de deeltijdbehandeling bij VNN in Emmen. Deze deeltijdbehandeling is voor mensen die al met hun gebruik zijn gestopt maar hulp nodig hebben bij het opbouwen van een bestaan zonder drank of drugs. Een gezin, een huis en een baan, het leven lachte de nu 38-jarige Johan toe. Op een gegeven moment kreeg hij last van slaapproblemen. Een psychiater stelde de diagnose ADHD en schreef...

Verschillende vormen deeltijdbehandeling

Er zijn 2 vormen:

  1. De ene vorm van deeltijdbehandeling is bedoeld voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij het opbouwen van een bestaan zonder drank of drugs. Deze behandeling kun je zowel in Heerenveen, Emmen als in Groningen volgen. 
  2. De andere vorm is bedoeld voor mensen die al een leven zonder verslaving hebben opgebouwd. Je leert welke omstandigheden een rol kunnen spelen bij terugval en bij het vasthouden van het opgebouwde. De behandeling is gericht op het ontdekken van je eigen valkuilen en helpt voorkomen dat je daar weer in stapt. Deze behandeling kun je alleen in Groningen volgen.

Duur van de behandeling

In beide gevallen is het een groepsbehandeling.
De duur van de behandeling varieert, tussen de 5 weken en 4 maanden.
Als blijkt dat de behandeling voor jou nog niet afdoende is geweest, kan de behandeling worden verlengd.

Hoe werkt de aanmelding bij VNN

  1. Contact
  2. One-off consultation
  3. Sign up for help
  4. VNN calls you to agree on a date for the intake interview
  5. Intake interview at a VNN location
  6. Start treatment

Kosten en verzekering

VNN is een specialistische instelling voor de geestelijke gezondheidszorg. De kosten voor behandeling bij VNN zijn wettelijk vastgelegd. De tarieven van VNN zijn gebaseerd op wettelijk vastgestelde tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit. Meer over de kosten voor behandelingen en hoe dit zit met de verzekering kun je op deze pagina lezen

Altijd in de buurt

Zoek je een adres voor informatie, hulpverlening of een kliniek? Kijk dan voor adressen van VNN op de overzichtslijst. VNN heeft locaties in Friesland, Groningen en Drenthe.