Webinar: hoe praat je met je kind over alcohol?

Anoniem chatten
12 augustus 2021

Webinar van platform Nuchtere Fries

Nuchtere Fries organiseerde samen met GGD Fryslân en Verslavingszorg Noord-Nederland de webinar ‘Alcohol en opvoeding… Hoe dan?!’. Preventiemedewerker bij VNN, Marcel Seuninga, zat aan tafel.

Uit literatuurstudie van het Trimbos Instituut blijkt namelijk dat bij kinderen op deze leeftijd de nieuwsgierigheid naar alcohol groter wordt. Ook gaan ze dan van de basisschool naar de middelbare school, waar de verleidingen groter kunnen worden. Een mooi moment om ouders te informeren over de rol die zij hierin kunnen hebben.

Aan tafel zaten experts klaar om alles te vertellen over alcoholpreventie bij jongeren. Ouders konden vragen stellen via de chat en hun mening delen via poll-vragen. Dit werd dan ook massaal gedaan. De thema's ‘voorbeeldgedrag', ‘het puberbrein en alcohol’ en ‘het belang van regels stellen’ stonden centraal.

Kijk hieronder fragmenten uit de webinar terug! De hele webinar kun je terugvinden op de site van Nuchtere Fries.

Video: Webinar: hoe praat je met je kind over alcohol?

Webinar van platform Nuchtere Fries Nuchtere Fries organiseerde samen met GGD Fryslân en Verslavingszorg Noord-Nederland de webinar ‘Alcohol en opvoeding… Hoe dan?!’. Preventiemedewerker bij VNN, Marcel Seuninga, zat aan tafel. Uit literatuurstudie van het Trimbos Instituut blijkt namelijk dat bij kinderen op deze leeftijd de nieuwsgierigheid naar alcohol groter wordt. Ook gaan ze dan van de... In deze video zijn fragmenten opgenomen van een webinar van Nuchtere Fries over hoe je als ouder met je kinderen kunt praten over alcohol.