Anton belde de consultatiedienst

Anoniem chatten
19 september 2018

“Ik had een patiënt in mijn praktijk die medicijnen nodig had voor bepaalde psychische problemen en daarnaast af en toe ook wiet rookte. Op een bepaald moment kreeg hij last van hallucinaties. Daar was hij enorm angstig van geworden. Ik heb hem geadviseerd te stoppen met het roken van wiet. Om dat te onderbouwen was ik op zoek naar informatie over de wisselwerking tussen cannabis en medicijnen. Zo kwam ik bij de consultatiedienst van VNN uit.

Ik ben meer te weten gekomen over de relatie tussen cannabis en bepaalde medicijnen. Dat had ik zelf ook kunnen opzoeken maar dat kost veel tijd. En tijd is schaars voor een huisarts. Nu had ik binnen 5 minuten antwoord.

Deze kennis over de relatie tussen cannabis en medicijnen is me al een paar keer van pas gekomen. Ik kom in de praktijk meer mensen tegen die, al dan niet recreatief, wiet roken. Ik ben hier nu veel alerter op.

Ik adviseer  VNN  om de consultatiedienst zo laagdrempelig mogelijk te houden. Als huisarts heb je weinig tijd. Het is fijn dat je 24/7 kan bellen en je meteen antwoord krjjgt. En dat je van arts tot arts spreekt.

De patiënt in kwestie heb ik uiteindelijk doorverwezen naar VNN. Hij wist dat hij beter kon stoppen met wiet maar het lukte hem niet.

Of ik nog een keer de consultatiedienst zou bellen? Ja, zeker. Verslaving is nou eenmaal niet onze core business. Laten we eerlijk zijn. Maar gelukkig wel die van VNN.”