VNN en IkPas

Anoniem chatten
19 november 2020

Misschien heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks of steevast elk weekend alcohol drinkt. Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Of wil je fris aan de lente beginnen? Dan is IkPas iets voor jou!

Voordelen van een maand niet drinken

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcoholgebruik is niet meer vanzelfsprekend.

Maar dat zijn niet de enige voordelen. Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke effecten. Zo voelt 62% zich fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch?

VNN staat voor je klaar

We vragen je niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om je alcoholgebruik even op pauze te zetten. Wij ondersteunen je bij je uitdaging. Je kunt terecht voor vragen, tips, artikelen; alles wat je nodig hebt om het vol te houden. E-mail naar ikpas@vnn.nl.

Ga jij de uitdaging aan?

Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl. Door je aan te melden, krijg je toegang tot informatie die alleen beschikbaar is voor deelnemers en kun je gebruik maken van de ‘IkPas -coach’: een persoonlijke vraagbaak voor als je advies nodig hebt op moeilijke momenten.

Mocht je op een later moment in het jaar willen deelnemen aan IkPas, dan is dat vanaf 2021 ook mogelijk. Zo kan iedereen op zijn eigen moment starten met de uitdaging om 30 dagen geen alcohol te drinken.

Gezamenlijke ondersteuning

VNN en de drie noordelijke GGD’en vinden een bewust leefpatroon belangrijk en ondersteunen dit initiatief daarom van harte. Gezamenlijk brengen wij IkPas gedurende het hele jaar onder de aandacht bij onze medewerkers en gemeenten, bedrijven, instellingen en zorgprofessionals. Ook kan VNN professionals ondersteunen bij het uitdragen van deze campagne, bijvoorbeeld door het verspreiden van campagnemateriaal. Wilt u hier gebruik van maken? Mail dan naar ikpas@vnn.nl