Anoniem chatten

Marije Veldman

Preventiemedewerker

Marije Veldman werkt sinds 2007 bij VNN. Binnen de organisatie heeft ze op verschillende afdelingen gewerkt: als ambulant woonbegeleider en als woonbegeleider op een begeleid wonen-locatie en later op een beschermd wonen-locatie. Daarna ging ze aan de slag als ggz-agoog bij FACT+ en sinds juli 2020 is ze preventiemedewerker. Als preventiemedewerker richt ze zich op het voorkomen van verslaving. Ze voert adviesgesprekken en bemant de chatservice. 

De wisselende banen bij VNN hebben ervoor gezorgd dat Marije de organisatie goed heeft leren kennen. Ze heeft de worsteling met verslaving en de worsteling die naasten doormaken, van dichtbij ervaren.

“Samen met mensen onderzoeken waar hun krachten liggen, waar kansen liggen en hoe ze zich stap voor stap ontwikkelen en zich weer onderdeel voelen van de maatschappij op al de mogelijke leefgebieden, vond ik altijd erg waardevol en bijzonder om mee te maken. De keerzijde: de worsteling, de isolatie, de gezondheid die achteruitgaat, het verdriet, de teloorgang, het verliezen van zelfvertrouwen. Keer op keer raakte me dat”.