Het hele gezin in behandeling met MDFT

Anoniem chatten
13 mei 2022

Het gezin in behandeling met MDFT

In dit filmpje vertellen therapeuten Joyce Chhatta en Annelies Tuinstra over MDFT, multidimensionele familietherapie. Hierbij krijgt het hele gezin therapie, niet alleen de persoon met een verslaving. Tijdens de behandeling is er ruimte om te praten over de thuissituatie, school, werk, relaties, etc.

MDFT is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar en het gezin waarin zij leven. De jongeren kunnen ernstig probleemgedrag vertonen zoals bijvoorbeeld: (overmatig) gebruik van alcohol of drugs, spijbelen, weglopen en antisociaal gedrag. Vaak is een belangrijke onderliggende oorzaak van dat gedrag van psychopathologische aard, bijvoorbeeld middelenmisbruik en -afhankelijkheid, een gedragsstoornis of een ontwikkelingsstoornis. Daarnaast kunnen ook angst en depressie een rol spelen. Een jongere die met een of meer van deze problemen of stoornissen te kampen heeft, kan in aanmerking komen voor MDFT. De problematiek hoeft echter niet ernstig te zijn wil er een mogelijkheid zijn voor het MDFT-programma. Om erger te voorkomen kan het programma ook preventief worden ingezet.

Video: Het hele gezin in behandeling met MDFT

Het gezin in behandeling met MDFT In dit filmpje vertellen therapeuten Joyce Chhatta en Annelies Tuinstra over MDFT, multidimensionele familietherapie. Hierbij krijgt het hele gezin therapie, niet alleen de persoon met een verslaving. Tijdens de behandeling is er ruimte om te praten over de thuissituatie, school, werk, relaties, etc. MDFT is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar en het gezin w... In dit filmpje vertellen therapeuten Joyce Chhatta en Annelies Tuinstra over MDFT, multidimensionale familietherapie. Hierbij krijgt het hele gezin therapie, niet alleen de persoon met een verslaving. Tijdens de behandeling is er ruimte om te praten over de thuissituatie, school, werk, relaties, etc.