• Er zijn meerdere ecstasypillen ingeleverd bij verschillende testcentra van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) die een zeer hoge hoeveelheid MDMA bevatten (meer dan 300 mg). Inname van een dergelijke hoeveelheid MDMA kan levensbedreigend zijn. Lees hier voor meer informatie. 

Doe mee met Dry January

Anoniem chatten
5 december 2022

Misschien heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks of steevast elk weekend alcohol drinkt. Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Of wil je fris aan de lente beginnen? Dan is IkPas iets voor jou!

Voordelen van een maand niet drinken

IkPas, ook wel Dry January, is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcoholgebruik is niet meer vanzelfsprekend. Maar dat zijn niet de enige voordelen. Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke effecten. Zo voelt 62% zich fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch?

Ga jij de uitdaging aan?

Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl. Door je aan te melden, krijg je toegang tot informatie die alleen beschikbaar is voor deelnemers en kun je gebruik maken van de ‘IkPas -coach’: een persoonlijke vraagbaak voor als je advies nodig hebt op moeilijke momenten.

Gezamenlijke ondersteuning

VNN en de GGD’en in Groningen, Friesland en Drenthe vinden een bewust leefpatroon belangrijk en ondersteunen dit initiatief daarom van harte. Gezamenlijk brengen wij IkPas onder de aandacht bij onze medewerkers en gemeenten, bedrijven, instellingen en zorgprofessionals. Ook kan VNN-professionals ondersteunen bij het uitdragen van deze campagne, bijvoorbeeld door het verspreiden van campagnemateriaal, zoals posters, flyers en polsbandjes. Wil je hier gebruik van maken? Mail naar ikpas@vnn.nl.