Pop-up poli Stoptober

Anoniem chatten

Mensen die willen stoppen met roken doen gemiddeld 7 stoppogingen! Speciaal voor mensen die meerdere stoppogingen hebben gedaan en nog steeds roken, biedt VNN gratis stoppen-met-roken-begeleiding aan. In alle noordelijke provincies zijn er tijdens Stoptober speciale pop-up poli’s. 

Stoptober: een maand niet roken
Stoptober is een landelijke campagne waarbij deelnemers de uitdaging aangaan om 28 dagen (in de maand oktober) niet te roken. Dit doen ze samen met duizenden anderen. Een mooie eerste stap om uiteindelijk misschien wel voorgoed te stoppen! De kracht van Stoptober is de positieve aanpak en onderlinge support. Via de speciale Stoptober-app krijgen de deelnemers elke dag berichten en tips om vol te houden. 

Dubbel steuntje in de rug
Sommige mensen hebben echter behoefte aan een extra steuntje in de rug. Daarom opent VNN tijdens Stoptober een speciale pop-up poli! Tijdens meerdere bijeenkomsten brengen wij deelnemers dichterbij een rookvrij, fitter en leuker leven. Wist je dat er 24 uur na het stoppen met roken al effecten in je lichaam optreden? Het is nooit te laat. 

Oplossingsgericht en aandacht voor leefstijl
De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundigen van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving eigenlijk is en hoe het werkt. Tevens leren ze de momenten herkennen waarop ze zin hebben in een sigaret. Ook krijgen ze praktische en oplossingsgerichte tips over wat ze dan het beste kunnen doen. Naast het stoppen met roken is er ook aandacht voor voeding en bewegen. Want stoppen met roken begint bij een gezonde leefstijl! Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komen ook aan bod. Evenals waarom het zo belangrijk is om juist nu te stoppen. Rokers hebben namelijk waarschijnlijk een grotere kans om het coronavirus te krijgen en hebben daardoor meer kans op een ernstig verloop van de ziekte.*

Ervaringen vorige editie
De pop-up poli’s vinden voor de 2e keer plaats. Deelnemers van de vorige editie vonden het fijn om in een groep te stoppen met roken. Of zoals 1 van de deelnemers het verwoordde: “Als ik het alleen had moeten doen, was ik allang weer gaan roken”. Ook vonden veel mensen de bijgebrachte kennis van verslaving heel waardevol. De luchtige sfeer werd ook gewaardeerd.

Locaties en data
Alle 'Stoppen met roken'-pop-up-poli’s in oktober zijn inmiddels begonnen en zitten vol. Vanwege een groot aantal aanmeldingen hebben we besloten een extra groep in te plannen in november, in Groningen. Deze zit bijna vol, maar geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst. Stuur een e-mail naar stoptober@vnn.nl en vermeld duidelijk wat je contactgegevens (naam en telefoonnummer) zijn. 

Extra pop-up-poli 'Stoppen met roken' in Groningen

Van 18.30 tot 20.30 uur op:

- Maandag 2 november
- Maandag 9 november
- Maandag 16 november
- Maandag 23 november
- Maandag 7 december

Onze maatregelen in het kader van het coronavirus zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. Kijk voor meer informatie op vnn.nl/corona

VNN is ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken (een lijst van gekwalificeerde stoppenmetroken-begeleiders). 

*https://www.trimbos.nl/kennis/corona/roken