Werken als verpleegkundig specialist ggz

Anoniem chatten
8 oktober 2018

Eerder werkte ik bij grotere en meer hiërarchische organisaties

Douwe Nauta: 'Sinds 2005 werk ik bij VNN. Tijdens de sollicitatie merkte ik al in een heel andere wereld te belanden dan de ggz. Het kwam in eerste instantie ‘softer’ over dan wat ik gewend was. Mijn loopbaan begon ik na een verpleegkundige beroepsopleiding met specialisatie psychiatrie in de ggz. Eerder werkte ik bij grotere en meer hiërarchischere organisaties dan VNN is.

Toen ik een vacature zag waar een sociaal psychiatrisch verpleegkundige gezocht werd voor een ambulant team, besloot ik te reageren. Het leek mij een goede kans om mijn specialisaties en ervaring uit te breiden. Ik merkte dat VNN in een aantal ontwikkelingen wat achter liep (bijv. de rehabilitatie, productie en planmatig werken). Daar tegenover stond echter de charme van een relatief kleine organisatie met veel ambities.

Veel kans voor zelfontplooiing door volgen van opleidingen
In de jaren die volgden gingen de ontwikkelingen snel. Zo werden de teams groter en werd er geïnvesteerd in zorgontwikkeling. Ook op persoonlijk vlak kreeg ik ruim de kans om me te ontplooien. Er werd ingespeeld op mijn behoefte om een passende vervolgopleiding te kiezen. Ik kreeg als eerste VNN-er de kans om de opleiding tot verpleegkundig specialist ggz te gaan volgen. Hierdoor kreeg ik niet alleen de mogelijkheid om op diverse afdelingen werken, maar ook de gelegenheid om een jaar extern te werken. Al met al een ervaring van onschatbare waarde.

Ik heb veel steun vanuit de organisatie ervaren om mij de functie eigen te maken en deze verder vormgeven. Een volgende stap in mijn carrière volgde, ik maakte de overstap naar de Jeugd. Hier werk ik inmiddels de helft van mijn tijd met cliënten en voor de helft als zorgpadregisseur . Ik kan nu zowel inhoudelijk met cliënten werken als overstijgend invloed uitoefenen op het zorgbeleid. Daarnaast ben ik vorig jaar gestart met een Masteropleiding Healthy Ageing, zodat ik me meer kan ontwikkelen in mijn rol als procesbegeleider van zorginnovaties.'

Meer weten over werken bij VNN of interesse in een van onze verpleegkundig specialist ggz vacatures? Laat het me weten via d.nauta@vnn.nl