Uitgaansdrugs testen: Hoe werkt de testservice van VNN?

Anoniem chatten

Testservice anders georganiseerd in verband met het coronavirus. Zie verdere informatie op de pagina VNN en het coronavirus bij Drugstestservice
 

Testservice voor uitgaansdrugs
Het gebruik van drugs is nooit zonder risico. Je kunt aan de buitenkant van een pil, poeder of vloeistof niet zien wat de samenstelling of sterkte is. Het is daarom verstandig om het te laten testen voordat je het gebruikt. Dat kan in Groningen, Leeuwarden en Assen. De testservice is gratis. 

Het gebruik van drugs is nooit zonder risico. Lees meer over gevaarlijke pillen Drugs: ken de risico’s

Testservice VNN

Filmpje testservice VNN - 1.41 minuten

Drugsgebruik is nooit zonder risico. Je kunt aan de buitenkant van een pil, poeder of vloeistof niet zien wat de samenstelling of sterkte is. Wil je toch gebruiken? Laat je drugs testen bij de testservice van VNN. In het filmpje zie je hoe dat werkt.

Welke uitgaansdrugs?

Je kunt bijna alle drugs bij de testservice laten testen (zoals XTC, cocaïne, speed, ketamine, LSD).
De volgende middelen kun je niet laten testen: alcohol, paddo's, medicijnen, hasj en wiet, anabolen, smartshopproducten, grondstoffen voor drugs.

Voorwaarden voor het testen

Bij de testservice testen we uitsluitend drugs voor consumenten. Dus niet voor dealers, ouders, familie of politie. Je blijft anoniem; we noteren uitsluitend gegevens over middelen, niet over personen.

Wat zijn de verdere voorwaarden voor het testen:
• maximaal 1 drugsmonster per keer
• maximum 1 gram poeder en 10 ml vloeistoffen
• geen grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor productie van drugs
Aan de testuitslag kun je geen rechten ontlenen. De tester, de VNN locatie en het laboratorium kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van het gebruik van welke drugs dan ook.

Waarom laat je je pil testen bij VNN?

Marlotte en David vertellen waarom ze hun pillen laten testen bij de testservice van VNN. David Wat laat je vandaag testen? “Ik laat vandaag een XTC-pil testen. Die heb ik via via gekregen maar ik wil zeker weten dat het geen gevaarlijke pil is.” Waarom laat je je pil testen? “Ik heb van mijn vrienden gehoord dat VNN een pillentestservice heeft. En toen dacht ik: “Dan laat ik mijn pil ...

Herkenningssysteem

Pillen
Voor pillen hebben we een herkenningssysteem. Aan de hand van de uiterlijke kenmerken van een pil (diameter, dikte, kleur en logo) en een zuurtest kijken we of de pil voorkomt op de herkenningslijst. Op deze lijst staan pillen die in de afgelopen periode meerdere keren in het laboratorium zijn geanalyseerd. Als jouw pil op deze lijst staat, krijg je meteen te horen welke stof er in zit en hoeveel. Herkennen we de pil niet, dan kun je de pil laten opsturen naar het laboratorium.

Poeders, capsules en vloeistoffen
Om precies na te gaan welke stoffen erin een poeder, capsule of vloeistof zitten en in welke hoeveelheid, sturen we deze drugs altijd door naar het laboratorium.
Bij poeders en capsules doen we wel meteen een zuurtest om een indicatie te krijgen om welk middel het gaat. Van poeders hebben we iets minder dan 150 mg nodig voor een analyse in het laboratorium.

Uitslag van het laboratorium
Na een week kun je bellen voor de uitslag. Je krijgt dan de volledige laboratoriumuitslag.

LSD testen?
Er zijn 2 verschillende opties om LSD-zegels te testen:

  • De kwalitatieve analyse, voor als je wil weten of de zegel wel of geen LSD bevat. Hiervoor lever je dan één zegel in.
  • De kwantitatieve analyse, voor het vaststellen van de hoeveelheid LSD in een zegel. Deze analyse is kostbaar en daarom kun je hiervoor slechts beperkt zegels aanbieden.
    Wil je deze kwantitatieve analyse, lever dan 2 aaneengesloten zegels in. Let wel, de uitslag kan niet  worden gegarandeerd.

    De keuze tussen een kwalitatieve- of kwantitatieve analyse wordt niet door de testservice van VNN gemaakt, maar door de organisatie waar wij de drugsmonsters naar toe sturen. De medewerkers van de VNN-testservice kunnen daar vooraf geen duidelijkheid over geven.

    Ingestuurde zegels krijg je niet retour, of ze nu wel of niet kunnen worden getest

Meer informatie?
Heb je een of meerdere uitgaansdrugs die je wilt laten testen of heb je eerst nog vragen? Check hier dan de adressen van onze testservice.