• VNN en het Coronavirus. Ga naar vnn.nl/corona
  • Alert! In Nederland is hasj en wiet in omloop dat is vervuild met MDMB-4en-PINACA. Lees hier meer over de vervuilde cannabis.

Uitgaansdrugs testen: hoe werkt de testservice van VNN?

Anoniem chatten

De testservice is voorlopig gesloten in verband met kerstvakantie.

Zie verdere informatie op de pagina VNN en het coronavirus.

Tot het nieuwe jaar is de testservice gesloten. Je kunt nog steeds een testverzoek indienen via testservice@vnn.nl maar je verzoek wordt pas in de eerste week van januari in behandeling genomen.

Heb jij, of mensen die je kent, een middel gebruikt waardoor ernstige klachten zijn ontstaan en waarvan je vermoedt dat het gebruik ervan gevaarlijk kan zijn? Neem dan contact op met de bureaudienst van VNN. Dat kan via info@vnn.nl of 088 – 234 34 34.

Testservice voor uitgaansdrugs

Het gebruik van drugs is nooit zonder risico. Je kunt aan de buitenkant van een pil, poeder of vloeistof niet zien wat de samenstelling of sterkte is. Het is daarom verstandig om het te laten testen voordat je het gebruikt. Dat kan in 2021 weer in Groningen, Leeuwarden en AssenDe testservice is gratis. 

Het gebruik van drugs is nooit zonder risico. Lees meer over gevaarlijke pillen Drugs: ken de risico’s.

Testservice VNN

Filmpje testservice VNN - 1.41 minuten

Drugsgebruik is nooit zonder risico. Je kunt aan de buitenkant van een pil, poeder of vloeistof niet zien wat de samenstelling of sterkte is. Wil je toch gebruiken? Laat je drugs testen bij de testservice van VNN. In het filmpje zie je hoe dat werkt.

Welke uitgaansdrugs?

Je kunt bijna alle drugs bij de testservice laten testen (zoals XTC, cocaïne, speed, ketamine, LSD).
De volgende middelen kun je niet laten testen: alcohol, paddo's, medicijnen, hasj en wiet, anabolen, grondstoffen voor drugs.

Voorwaarden voor het testen

Bij de testservice testen we uitsluitend drugs voor consumenten. Dus niet voor dealers, ouders, familie of politie. Je blijft anoniem; we noteren uitsluitend gegevens over middelen, niet over personen.

Wat zijn de verdere voorwaarden voor het testen:
• maximaal 1 drugsmonster per keer
• maximum 1 gram poeder en 10 ml vloeistoffen
• geen grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor productie van drugs
Aan de testuitslag kun je geen rechten ontlenen. De tester, de VNN locatie en het laboratorium kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van het gebruik van welke drugs dan ook.

Waarom laat je je pil testen bij VNN?

Marlotte en David vertellen waarom ze hun pillen laten testen bij de testservice van VNN. David Wat laat je vandaag testen? “Ik laat vandaag een XTC-pil testen. Die heb ik via via gekregen maar ik wil zeker weten dat het geen gevaarlijke pil is.” Waarom laat je je pil testen? “Ik heb van mijn vrienden gehoord dat VNN een pillentestservice heeft. En toen dacht ik: “Dan laat ik mijn pil ...

Poeders, capsules en vloeistoffen

Om precies na te gaan welke stoffen erin een pil, poeder, capsule of vloeistof zitten en in welke hoeveelheid, sturen we deze drugs door naar het laboratorium. Van poeders hebben we iets minder dan 150 mg nodig voor een analyse in het laboratorium; van vloeistoffen tussen de 2 en 5 milliliter. Pillen moeten heel en onbeschadigd worden ingeleverd. De drugs die we voor je opsturen naar het lab krijg je niet retour.

Uitslag van het laboratorium

Na een week kun je bellen voor de uitslag. Je krijgt dan de volledige laboratoriumuitslag.

LSD testen?

Er zijn 2 verschillende opties om LSD-zegels te testen:

  • De kwalitatieve analysevoor als je wil weten of de zegel wel of geen LSD bevat. Hiervoor lever je dan één zegel in.
  • De kwantitatieve analyse, voor het vaststellen van de hoeveelheid LSD in een zegel. Wil je deze kwantitatieve analyse, lever dan 2 aaneengesloten zegels in. Een kwantitatieve analyse is kostbaar en kan maar beperkt worden uitgevoerd. Neem daarom tevoren contact op met de testservice voor overleg.

Meer informatie?

Heb je een of meerdere uitgaansdrugs die je wilt laten testen of heb je eerst nog vragen? Check hier dan de adressen van onze testservice.