Vertrouwenspersoon voor cliënten en familie - VNN

Anoniem chatten

Vertrouwenspersoon voor cliënten en familie

Zit je met vragen of heb je klachten over de behandeling of een van de behandelaren, blijf er dan niet meer rondlopen, maar schakel de patiëntenvertrouwenspersoon of de familievertrouwenspersoon in. Zij zijn onafhankelijk en adviseren je graag.

Patiëntenvertrouwenspersoon (PVP)

Als cliënt kun je op elk moment contact opnemen met de patiëntenvertrouwenspersoon (PVP). De PVP kan je advies geven en samen met jou en de betreffende medewerker praten. De PVP werkt niet bij VNN, is onafhankelijk en gaat uit van jouw wensen. De PVP kan je vertellen wat je met jouw klacht kunt doen.

Onze patiëntenvertrouwenspersonen zijn in dienst van de (landelijke) Stichting Patiëntenvertrouwenspersoon Geestelijke Gezondheidszorg en kunnen daardoor onafhankelijk functioneren. De PVP komt op voor de belangen van cliënten.

Anonieme chat
Cliënten van de ggz kunnen via een chat anoniem ondersteuning krijgen van een
patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). Een vraag of klacht kan zo mogelijk direct via de chat afgehandeld worden. Als er persoonlijke of telefonische ondersteuning nodig is en de cliënt gaat daarmee akkoord, dan kan dat alsnog worden geregeld.
De chat is open van maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en is bereikbaar via www.pvp.nl

Patiëntenvertrouwenspersonen in Noord-Nederland:

Cocky Oppelaar (Groningen en Friesland)
Telefoon: 06 47 09 05 17
E-mail: c.oppelaar@pvp.nl  

Gerie Bulstra  (Drenthe)
Telefoon:  06 44 06 47 82
E-mail: 
g.bulstra@pvp.nl

Winfried Raaphorst (IMC in Beilen)
Telefoon: 06 52 41 22 08
E-mail: w.raaphorst@pvp.nl

Stichting PVP
Telefoon 0900 444 88 88
E-mail: helpdesk@pvp.nl
ma t/m vr 10.00 – 16.00 uur
zaterdag 13.00 – 13.00 uur

www.pvp.nl

Familievertrouwenspersoon (FVP)

Familieleden en andere naasten van cliënten hebben een zelfstandig klachtrecht en kunnen terecht bij de familievertrouwenspersoon (FVP). De FVP steunt bij het leggen en onderhouden van contacten met behandelaren en managers van VNN. Hij zet zich in voor een zo goed mogelijke samenwerking tussen de instelling en jou als naaste.

Je kunt de FVP bellen of mailen om een afspraak te maken:

José van Voorthuizen, telefoon: 06 2947 65 46
E-mail: j.vanvoorthuizen@lsfvp.nl

Wil je meer informatie? Bel dan naar de advies- en hulplijn 0900 333 22 22 (10 ct./min.) op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur of kijk op de website van Landelijke Stichting Familie Vertrouwens Persoon www.lsfvp.nl