Beschermd wonen in Friesland

Anoniem chatten

Beschermde woonvoorziening in Leeuwarden en Heerenveen 

Na je behandeling voor een verslaving of andere psychiatrische problematiek weer op eigen benen staan is best een grote stap. VNN biedt beschermd wonen in Friesland op 2 locaties aan: In Leeuwarden en Heerenveen.

Voor wie is deze woonvoorziening bedoeld?
Beschermd wonen is bedoeld voor mensen die hun verslaving onder controle willen houden en een gestructureerd bestaan willen opbouwen. Stapsgewijs wordt gewerkt aan het (opnieuw) leren zelfstandig te functioneren in de samenleving. Het onafhankelijk blijven van drugs of andere middelen loopt als een rode draad door de begeleiding. 

'Het beschermt je tegen jezelf, tegen de verleidingen'

Beschermd Wonen: Het verhaal van Julia “Toen ik de term Beschermd Wonen voor het eerst hoorde, vond ik dat maar raar. Is dat een huis in de bossen ofzo? Maar later snapte ik wel waarom het zo heet: het beschermt je tegen jezelf, tegen de verleidingen. Ik heb me er inderdaad veilig gevoeld.” We spreken Julia (32) 2 maanden na haar ontslag uit een van de VNN-locaties voor Beschermd Wonen. Voor...

Plek voor gezinnen
In Leeuwarden biedt VNN ook beschermd wonen voor gezinnen, met (maximaal 2) kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar.

Wat kun je verwachten van het beschermd wonen in Friesland?
De begeleiding stemmen we zoveel mogelijk af op jouw behoefte. We stellen samen een begeleidingsplan op waarin aan de orde komen:

  • Wonen
  • Financiën
  • Gezondheid
  • Justitie
  • Sociale omgeving
  • Vrijetijdsbesteding
  • Opleiding en/of werken

Het begeleidingstraject is verdeeld in verschillende fasen. In iedere fase bouw je meer verantwoordelijkheden op in elk van de genoemde gebieden.
Clean blijven is een onderdeel van het veranderproces dat je doormaakt en kan gepaard gaan met terugval en uitglijders. We verwachten van je dat de wil er is om clean te blijven en dat je steeds meer inzicht en bewustwording laat zien op het gebied van verslaving.

Hoe lang kun je beschermd wonen in Friesland?
Het programma in Friesland duurt gemiddeld 2 jaar. In de zogenaamde 'externe fase’, waarin je een eigen woning hebt, bieden we nog eens 3 maanden begeleiding.

Medewerkers
Er is 7 dagen in de week 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Op de woonlocatie werken woonbegeleiders, verpleegkundigen en een sociaal juridisch medewerker die begeleiding biedt in de financiën, administratie, juridische zaken en huisvesting.

Je krijgt een eigen persoonlijk woonbegeleider toegewezen.

Waar zijn de locaties gevestigd?
Het adres van de woonlocatie in Leeuwarden is:
Cambuursterpad 170
8921 LW Leeuwarden

Telefoon: 058 284 76 50

Het adres van de woonlocatie in Heerenveen is:
Compagnonstraat 42
8442 AP Heerenveen

Telefoon: 088 234 40 44

Zoek je een locatie voor beschermd wonen in Groningen of Drenthe?
Bekijk dan de informatie over het beschermd wonen in Hoogezand of het beschermd wonen in Emmen.

Meer informatie?
Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt over het beschermd wonen in Friesland of één van de andere VNN-locaties.