• Er zijn meerdere ecstasypillen ingeleverd bij verschillende testcentra van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) die een zeer hoge hoeveelheid MDMA bevatten (meer dan 300 mg). Inname van een dergelijke hoeveelheid MDMA kan levensbedreigend zijn. Lees hier voor meer informatie. 

Waarom laat je je pil testen bij VNN?

Anoniem chatten
17 september 2018

Marlotte en David vertellen waarom ze hun pillen laten testen bij de testservice van VNN.

David

Wat laat je vandaag testen?
“Ik laat vandaag een XTC-pil testen. Die heb ik via via gekregen maar ik wil zeker weten dat het geen gevaarlijke pil is.”

Waarom laat je je pil testen?
“Ik heb van mijn vrienden gehoord dat VNN een pillentestservice heeft. En toen dacht ik: “Dan laat ik mijn pil ook even testen”. Ik weet eigenlijk wel zeker dat het geen gevaarlijke pil is. Maar ja, je zult maar net diegene zijn die een verkeerde pil neemt.”

Wanneer ga je je pil nemen?
Op een techno-feestje.

Slik je vaker pillen (op feestjes)?
“Ja, maar voorheen liet ik ze niet testen. Toen wist ik nog niet van de pillentestservice. Maar dan zat altijd wel een beetje in mijn achterhoofd: “Wat als het verkeerde stuff is…”. Dit voelt beter.”

Waarom slik je soms pillen?
“Ik vind het heerlijk om af en toe even helemaal los te gaan. Gewoon even alles loslaten. Zonder pil lukt dat ook wel maar met pil gaat dat net wat beter.”

Wat is je ervaring met de pillentestservice?
“Goed! Het ging eigenlijk heel snel. Het voelt goed dat ik toch even langs ben geweest. Volgende keer kom ik zeker weer langs.”

Marlotte

Wat voor pil laat je vandaag testen? 
“Een XTC-pil.”

Waarom laat je je pil testen?
“Het is de eerste keer dat ik drugs gebruik. Je leest soms van die enge verhalen. Dus ik wil zeker weten dat ik geen gevaarlijke pil heb.”

Wanneer ga je je pil nemen?
“Dat weet ik nog niet. Ik wil eentje achter de hand hebben. Ik kom wel vaak op feestjes waar wordt gebruikt. Het lijkt me al een tijdje leuk om het ook een keer te proberen.”

Waarom lijkt het je leuk om een keer een pil te nemen?
“Ik hoor er goede verhalen over van vrienden. Dat je er heel blij van wordt en ontspannen en zo. Ik ben wel nieuwsgierig.”

Wat is je ervaring met de pillentestservice?
“Ja, prima! Omdat het mijn eerste keer is hebben ze me ook voorgelicht over wat XTC met je doet. Dat ik bijvoorbeeld op moet letten met alcohol. Het blijft natuurlijk altijd op eigen risico. Mijn pil was verder niet gevaarlijk. Dus die bewaar ik.”

Dit verhaal is waarheidsgetrouw opgeschreven. Uit privacyoverwegingen zijn de namen ‘David' en 'Marlotte' gefingeerd en hebben de personen op de foto niet te maken met de inhoud.