3MMC: Zijn de zorgen terecht?

Anoniem chatten
23 juni 2021

Marcel Seuninga, preventiemedewerker van VNN, was op vier juni te gast bij de online talkshow Talk of the Town van het Groninger Forum. Naar aanleiding van het nieuws dat het middel 3MMC eind 2021 verboden zal worden gaf hij voorlichting over deze nieuwe psychoactieve stof. Hij vertelde over de werking en de risico’s van het middel Daarnaast bracht hij ook nuancering aan op de recente berichtgeving in de media.

In die berichtgeving werd het gebruik van 3MMC vaak neergezet als een groot en dringend probleem. Het is echter zo dat de problemen rondom bijvoorbeeld tabak en alcohol nog steeds veel groter en dringender zijn. Het is belangrijk om te voorkomen dat nieuwe ontwikkelingen daar de aandacht te veel van afleiden. Daarom plaatste Marcel de kwestie van 3MMC in een breder perspectief. Ook dat is een verantwoordelijkheid van VNN als expert in verslavingszorg.

Hoe groot is het probleem rondom 3MMC? Hoe ziet de markt van designerdrugs, oftewel nieuwe psychoactieve stoffen, er eigenlijk uit? Bekijk de antwoorden in deze video.
 

Video: 3MMC: Zijn de zorgen terecht?

Marcel Seuninga, preventiemedewerker van VNN, was op vier juni te gast bij de online talkshow Talk of the Town van het Groninger Forum. Naar aanleiding van het nieuws dat het middel 3MMC eind 2021 verboden zal worden gaf hij voorlichting over deze nieuwe psychoactieve stof. Hij vertelde over de werking en de risico’s van het middel Daarnaast bracht hij ook nuancering aan op de recente berichtgevin...