Nieuwe voorzitter raad van bestuur VNN

Anoniem chatten
12 november 2020

Vanaf 1 december 2020 is dr. Gerard Niemeijer de nieuwe voorzitter raad van bestuur van VNN. Op dit moment is hij directeur zorglogistiek en bestuurssecretaris bij VNN. Hij volgt Gabriël Anthonio op die per 1 oktober bij VNN is vertrokken.

‘Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en kijk er naar uit om in mijn nieuwe functie bij te dragen aan de doorontwikkeling van VNN en samenwerking met ketenpartners. Ik weet wat de belangrijkste uitdagingen van VNN zijn en wil deze graag samen met het directieteam en de medewerkers van VNN aangaan’, vertelt Niemeijer.

Bekend met VNN

Gerard werkt sinds 1 juni 2019 bij VNN. Hij kent VNN dus al enigszins van binnenuit. Hij heeft een goed beeld van de organisatie en weet waar belangrijke uitdagingen liggen. Hij heeft veel kennis van zaken en is bevlogen om de strategie van VNN te vertalen in concrete resultaten. Zijn motto is ‘denk groot en intervenieer klein’.

Wat heeft bijgedragen aan Gerard’s benoeming is het feit dat hij de zorg uit eigen ervaring kent - hij is zijn loopbaan begonnen als verpleegkundige. Ook heeft hij kennis van en ervaring met visieontwikkeling en organisatieverandering en het verbeteren van zorgprocessen vanuit zijn vorige werk bij het UMCG en het Martiniziekenhuis. De raad van toezicht heeft hem goed leren kennen in zijn rol als bestuurssecretaris en ziet in hem een slimme en vaardige bestuurder die een voortrekkersrol kan vervullen in het aanjagen van vernieuwingen. Bovendien overziet hij de complexiteit en weerbarstigheid van het (werk-)veld en haar stakeholders.