Nieuw panel van het Trimbos-instituut: Psychisch Gezien

Anoniem chatten
21 april 2022

Het Trimbos-instituut is een landelijk instituut dat onderzoek doet naar mentale gezondheid en het gebruik van alcohol, tabak en drugs. Zij hebben het panel Psychisch Gezien opgericht om het leven en het perspectief van mensen met langdurige psychische klachten in kaart te brengen. 

Psychisch Gezien is voor mensen van 18 jaar en ouder die langere tijd last hebben van psychische klachten. Bijvoorbeeld bij beperkingen in het dagelijkse leven als gevolg van een psychose, een bipolaire stoornis, aanhoudende depressies of een persoonlijkheidsstoornis.

Waarom meedoen?

Het doel van Psychisch Gezien is om een beter beeld te krijgen van de woon- en leefsituatie van mensen met een psychische aandoening. Mensen die zich opgeven voor het panel, worden twee keer per jaar uitgenodigd om een enquête in te vullen. Het invullen kost 10 minuten tot maximaal een uur. Deelnemers kunnen aangeven of zij de enquêtes het liefst online of op papier invullen.

Alle gegevens van panelleden worden anoniem verwerkt en vertrouwelijk behandeld. Gegevens worden zo bewaard dat ze niet gekoppeld kunnen worden aan personen. Niemand komt dus te weten wat deelnemers geantwoord hebben op de vragen. 

Doe mee met het Panel Psychisch Gezien!

Wil je meedoen aan dit panel? Meld je dan aan via www.psychischgezien.nl of neem contact op met het panelteam (panel@trimbos.nl/ 030-29 59 228). Als je lid wordt van het panel krijg je een welkomstpakket. Voor iedere lange vragenlijst die je vervolgens invult, ontvang je een cadeaubon van 5 euro.